Nazad

ANDONOV: Prvo IZBORI, pa OPOZICIONI rad

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 28.07.2017 - 21:20

U subotu, 29. jula, Socijaldemokratska stranka (SDS) u Vranju će na unutarstranačkim izborima dobiti novi Gradski odbor i predsednika.

Prvaci ranijeg odbora SDS-a FOTO OK Radio

Ova stranka nema zvaničan Gradski odbor nešto više od godinu dana, jer je prethodni sastav raspušten odlukom centrale zbog saradnje sa SNS-om u tada novoj lokalnoj vlasti.

Prema rečima dosadašnjeg prvog čoveka vranjskih socijaldemokrata Igora Andonova, za 18 raspoloživih mesta u Gradskom odboru i mesto predsednika, podneto je isto toliko prijava.

- Svako je imao pravo da istakne kandidaturu, bilo je više zainteresovanih, ali su se neki fokusirali na članstvo u Izvršnom odboru, koji je operativno telo stranke i ima drugačiji način izbora.

Po statutu, član Gradskog odbora nema pravo da bude član Izvršnog odbora
– pojašnjava Andonov.

Nakon izbora, SDS će nastaviti sa ozbiljnim opozicionim delovanjem, najavljuje Andonov.

- Mi smo navikli da delujemo kao opozicija i mnogo nam je lepše u opoziciji nego u vlasti – kaže on.

Izbori će biti neposredni i tajni, na kojima pravo glasa ima svaki član stranke u Vranju.

Glasanje se održava u prostorijama stranke u Beogradskoj ulici, u subotu, od devet do 17 časova.

Gradski odbor SDS-a raspušten je neposredno nakon što je ova stranka postala deo vladajuće koalicije u Vranju, što je bilo u suprotnosti sa odlukom centrale da se ne stupa u saradnju sa SNS-om ni na jednom nivou.

Tadašnji Gradski odbor je jednoglasno odlučio da se uđe u partnerstvo sa naprednjacima, a Igor Andonov je to obrazložio činjenicom da stranački funkcioneri iz „kruga dvojke“ sigurno ne znaju bolje šta je dobro za Vranjance od njih samih.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: