Nazad

BANJA dobija više ODBORNIKA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 22.09.2017 - 14:19

Skupština gradske opštine Vranjska Banja imaće 19 odbornika umesto dosadašnjih 15, a predsednik Gradske opštine će moći da imenuje dva pomoćnika, predviđeno je nacrtom Odluke o promeni Statuta Grada Vranja, koji je usvojen na sednici Gradskog veća u petak.

Gradsko veće dalo zeleno svetlo FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nacrt ove odluke je usledio na osnovu odluke Skupštine grada i javne rasprave, održane početkom meseca.

Vranjska Banja će imati Veće Gradske opštine, gde većnici mogu, ali ne moraju biti u stalnom radnom odnosu, zatim Upravu Gradske opštine umesto Opštinske upravne jedinice, kao i načelnika uprave, koji će se postavljati na osnovu konkursa, kao što je slučaj u samom Gradu.

Konačnu reč o predloženim promenama daće odbornici gradskog parlamenta na narednoj sednici, a nova organizaciona struktura će biti primenjena nakon narednog izbornog ciklusa.

Kako je saopšteno, promene će biti usklađene sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, tako da neće biti dodatnog zapošljavanja, niti će biti izdvajanja novih sredstava.

Većnici su usvojili i Plan detaljne regulacije saobraćajnice između ulica Dečanske i Sime Pogačarevića, čime se određuje prostorno rešenje ovog područja, kao i pravila regulacije, uređenja i građenja.

Gradsko veće je prihvatilo i informacije o stanju javnog reda i mira, stanju kriminala, kao i o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada.

Usvojen je i izveštaj Zavoda za javno zdravlje o ostvarivanju mera i programa, vezanih za stanje javnog zdravlja u Vranju, kao i program kontrole i smanjenje populacije napuštenih pasa i mačaka.

Većnici su odobrili i finansijsku pomoć od po 400.000 dinara za šest parova koji su u procesu vantelesne oplodnje, a planirano je da do kraja godine pomoć dobije još šest parova.

Sve odluke Gradskog veća će biti prosleđene Skupštini grada na usvajanje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: