Nazad

Bez milosti: Inspekcija ruši NELEGALNE OBJEKTE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 24.05.2017 - 11:27

Sekreterijat za inskpekcijske poslove krenuo je u akciju rušenja nelegalnih objekta u Vranju i Vranjskoj Banji.

U slučaju nepoštovanja propisa - rušenje FOTO: OK Radio

Akcija uklanjanja bespravno podignutih objekata se sprovodi u cilju izvršavanja izvršnog rešenja, a po Zakonu o planiranju i izgradnji, kažu iz inspekcije.

Po prijavi, građevinski ispektor Gradske uprave Vranja, postupajući po službenoj dužnosti, izlazi na teren u zakonskom roku i proverava da li postoji odobrenje za izgradnju i da li se postupa u skladu sa projektnom dokumentacijom.

U slučaju nepoštovanja propisa, pokreće se postupak prinudnog izvršenja spornih radova.

Prema rečima načelnika Sekreterijata za inspekcijske poslove Bobana Antanasijevića, po planu i programu je za uklanjanje predviđeno ukupno 12 objekata, po šest u Vranju i Vranjskoj Banji.

- Svi oni imaju izvršno rešenje o uklanjanju i postupak je u toku.

Do sada smo uklonili četiri objekta u Vranju i jedan u Vranjskoj Banji
– precizira Antanasijević.

Na rušenju su zajednički angažovani vranjski “Vodovod” i preduzeće “Sloga konstrakšn”, koje je ovaj posao dobilo na tenderu koj i je raspisao Grad.

Antanasijević navodi i da je činjenjem i nečinjenjem, u proteklom periodu došlo do zastoja, pa ima dosta zaostalih predmeta.

- Odeljenje za inspekcijske poslove je odlučno u poštovanju zakona i izvršavanju svih predmeta na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja i u daljem periodu će se redovno pratiti svaki predmet - izjavio je načelnik Antanasijević.
 

    

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: