Nazad

Bez opasnosti zbog povećanog vodostaja na rekama

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 05.03.2018 - 10:50

U Vranju trenutno nema opasnosti od poplava i izlivanja reka i vodotokova, iako je došlo do naglog topljenja snega, potvrdio je Aleksandar Tomić, pomoćnik gradonačelnika za vanredne situacije.

Morava za sada bezopasna iako povećanog nivoa. Foto: S.Tasić/OK Radio

Tomić dodaje da će nadležne gradske službe nastaviti sa praćenjem stanja vodotokova i predlaganja eventualnog preventivnog delovanja na ugroženim mestima.

- Za sada nema većih problema, nivo Južne Morave je  kao i svake godine u ovo vreme porastao za nekih 70 santimetara, a procenjuje se da će ići do 80.

U petak je održana vanredna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj smo doneli odgovarajuće zaključke kako bismo pravovremeno reagovali.

Dobili smo nalog da obiđemo sva rečna korita koja su u nadležnosti lokalne smaouprave, ali smo izlazili i na Južnu Moravau, koja je u nadležnosti “Srbija voda”
- navodi Tomić.

Prema njegovim navodima situacija je sada pod kontrolom uprkos povećanom vodostaju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: