Nazad

Bulatović: Najteži period je ZA NAMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 31.12.2017 - 00:25

Smatram da smo u gotovo svim segmentima lokalne vlasti postigli kakav-takav napredak. Negde smo, naravno, pokazali i slabosti, ali verujem da ćemo u narednoj godini nastaviti da vodimo Grad putem oporavka i napretka, kaže u novogodišnjem intervjuu za OK Radio narodni poslanik, Slaviša Bulatović.

Slaviša Bulatović, narodni poslanik FOTO: S. Tasić/OK Radio

- Gospodine Bulatoviću, kako ocenjujete godinu koja je za nama i šta je ono što je obeležilo?

Verujem da će građani 2017. godinu pamtiti po mnogo čemu lepom. Ako bi krenuli redom, na prvom mestu je kandidatura Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i početak predsedničke kampanje iz Vranja, kada smo održali veličanstveni miting u Sportskoj hali i pobeda u prvom krugu. Nakon predsedničkih izbora imali smo izbore za članove saveta mesnih zajednica, na kojima je SNS sa koalicionim partnerima iz lokalne vlasti i SPS-om osvojila stopostotnu pobedu.

Naravno, 2017.godinu treba pamtiti i po brojnim projektima počev od hirurškog bloka, infrastrukturnog opremanja Slobodne zone, rekonstrukcije osnovnih škola, izgradnji gradskog stadiona...

Ne treba zaobići ni očuvana radna mesta u “Simpu” i “Jumku”, dolazak ruskog proizvođača nameštaja, zatim bivši “Zavarivač”, gde smo do skora imali prazne proizvodne pogone, a danas radnici rade u nikad boljim uslovima.

Dakle, ima puno toga lepog po čemu će je građani pamtiti, a verujem da će svaka sledeća imati još više lepih razloga za pamćenje.


- Da li jug Srbije, kao jedan od najnerazvijenijih područja Srbije, može da računa na veću podršku države?

Mislim da jug Srbije u poslednje 3-4 godine ima podršku države kakvu nikad nije imao. Ako znamo kako su predstavnici žutog preduzeća vodili računa o Srbiji, a ne samo o jugu, danas je bezbroj razloga da možemo reći da je jug podjednako važan predsedniku i Vladi kao i svi ostali delovi zemlje. Možda građani juga, odnosno Vranja kao sedišta Pčinjskog okruga, s pravom očekuju da se za godinu-dve reše problemi koje je bivši režim napravio katastrofalnim vođenjem države, ali danas možemo reći da je najteži period za nama.

Posebno je za nas važna poseta predsednice Vlade Ane Brnabić kada je otvorila pogon balistike u “Jumku”, i svim dušebrižnicima jednostavno stavila do znanja da je Vlada koju vodi kontinuitet Vladi koju je vodio Aleksandar Vučić.


- Može li Vranjska Banja u narednoj godini da očekuje boljitak i iskorišćenje svojih potencijala?

Nažalost, mnogo je vrele vode otišlo u Južnu Moravu, a Vranjska Banja i Banjčani od toga nisu imali ništa. Ali, kada je u pitanju razvoj Banje u godinama koje dolaze, ja sam i više nego optimista. Mnoge stvari su pokrenute konačno sa mrtve tačke. Veoma ozbiljni investitori su zainteresovani za ulaganje u prirodne potencijale Banje.
Ono što je takođe veoma bitno jeste da Vranjska Banja ima najbolju i najodgovorniju vlast u poslednjih nekoliko decenija, kao i činjenica da Banja nije imala nikad veću podršku gradonačelnika i gradske vlasti. Ali pored svega, mislim da je najbitnija podrška predsednika Vučića. Gotovo da nema konferencije ili sastanka širom zemlje i sveta da naš predsednik ne pomene našu Banju i ne pozove investitore da ulažu u razvoj Banje. Kada je predsednik Vučić bio u Vranju, tada kao premijer, između ostalog je rekao da Vranjska Banja treba da bude motor razvoja Vranja i čitavog Okruga. Verujem da će tako i biti.


- Šta jug Srbije očekuje u 2018. godini?

Jug Srbije i u 2018.godini očekuje dolazak novih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Ono što je možda i glavni preduslov za tako nešto jeste završetak Koridora 10. Jug i u 2018. godini sigurno može očekivati podršku države u rešavanju brojnih nasleđenih problema.


- Koji su najvažniji zadaci koji stoje pred rukovodstvom grada Vranja?

Rukovodstvo Grada je za ovih godinu i po dana vlasti pokazalo pre svega odgovornost i posvećenost u rešavanju problema. Smatram da smo u gotovo svim segmentima lokalne vlasti postigli kakav-takav napredak. Negde veći, negde manji. Negde smo, naravno, pokazali i slabosti, ali verujem da ćemo u narednoj godini nastaviti da vodimo Grad putem oporavka i napretka. I u 2018.godini nas očekuje dosta težak posao, pre svega u daljem sređivanju finansija, racionalizaciji broja radnika, vraćanju dugova, završetku započetih projekata, pripremi za sledeći krug racionalizacije....


- Kakve su Vaše želje i koja je Vaša poruka građanima Vranja i juga Srbije za Novu godinu?

Svim građanima Vranja i juga Srbije čestitam Novu godinu, uz nadu da će nam 2018. doneti više sloge, razumevanja i uzajamnog poštovanja, a manje razmirica i loše volje. Želim vam da negujete prijateljstva, da imate obzira jedni prema drugima, da vas služi dobro zdravlje i da praznike provedete u krugu svojih porodica, u harmoniji i blagostanju.

Svako dobro i srećna Nova godina!
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: