Nazad

DAN POBEDE: Žrtve se ne smeju zaboraviti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 09.05.2017 - 15:36

U Vranju je u utorak obeležena 72. godišnjica pobede nad fašizmom, kao i Dan Evrope, komemorativnim skupom u Krivoj Feji, u organizaciji Grada Vranja i SUBNOR.

Otkrivanje spomen ploče u Krivoj Feji FOTO vranje.org.rs

Tom prilikom je gradonačelnik Slobodan Milenković otkrio spomen ploču poginulim borcima narodnooslobodilačkog rata, koja je izmeštena i nalazi se pored osnovne škole.

- Deveti maj je dvostruko važan jer je to i Dan Evrope.

Na ovaj dan nastao je novi društveni poredak sa namerom da se eliminišu stalni ratovi i nepoverenje između evropskih država, sa ciljem da se spreče dalji sukobi i stvore uslovi za mir i solidarnost - za vrednosti kojima i mi danas težimo
- rekao je gradonačelnik Milenković.

On je naglasio da se prošlost ne sme zaboraviti, kao i da nasilje ni u kom slučaju ne sme biti sredstvo za ostvarivanje ciljeva.

- Obaveza svih nas jeste da čuvamo mir i stabilnost, da čuvamo integritet naše zemlje, naš nacionalni identitet i suverenitet Srbije - poručio je gradonačelnik.
 
Pored Milenkovića, na skupu je govorio i Miroljub Stojčić, član republičkog odbora SUBNOR-a, koji je, kako prenosi portal grada, ukazao na značaj narodnooslobodilačkog rata i ulogu Saveza udruženja boraca, koji u Vranju funkcioniše punih sedam decenija.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: