Nazad

Dečiji FESTIVAL BUDUĆNOSTI (FOTO, VIDEO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 06.06.2017 - 11:21

Defileom dece Predškolske ustanove „Naše dete“ centrom Vranja i nastupom hora Muzičke škole na Trgu Staniše Stošića, otvoren je prvi „Dečiji festival“.

Milenković sa decom u centru FOTO OK Radio

Moto pod kojim se festival održava je ”Dođite da se igramo, stvaramo, učimo i radujemo zajedno!”.

Prema najavama Vesne Terzić, direktorke PU „Naše dete“, festival je okupio oko 1.000 dece, a ujedno predstavlja i vid promocije aktivnosti ustanove, a namera je da postane regionalnog karaktera.

- Želimo da što više damo prostora deci i da im pružimo podršku u odrastanju.

Manifestacije se organizuje prvi put u saradnji sa gradom i namera je da postane tradicionalna - poručuje Terzićeva.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da u cilju podrške razvoja dece i promovisanju važnosti uključivanja dece ranog uzrasta u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, grad Vranje podržava PU „Naše dete“ kao organizatora raznovrsnih aktivnosti sa decom i za decu.

- Deca nisu samo učesnici ovog događaja, oni su ujedno i najmlađi saradnici u ostvarivanju i kreiranju ovakvog programa.

Želimo da ukažemo na važnost sticanja znanja u ovom uzrastu, jer deca putem igre, rada i druženja pokreću svoju kreativnost i maštu, polako postaju sasmostalna i stiču radne navike.

Naš cilj i cilj ove manifestacije je da podseti koliko je vaspitno obrazovni rad u predškolskom uzrastu pomaže da se onda kada bude trebalo deca lako prilagode novim okvirima odrastanja i učenja.

Ulaganje u decu i njihovu budućnost je naš prioritet
- poručuje Milenović.

Na Trgu Staniše Stošića od 12 do 19 časova, predviđene su brojne aktivnosti, između ostalog i interaktivne pozorišne predstave vrtića.

U sredu 7. juna, na Trgu Staniše Stošića biće odigrano pet predstava, a pored dramskog centra, biće organizovani likovni i centar Dečje igre.

 

 


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: