Nazad

Demokrate napustile SKUPŠTINU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 28.12.2017 - 12:28

Četiri odbornika Demokratske stranke (DS) u Skupštini grada Vranja napustili su zasedanje lokalnog parlamenta nakon što odbornici vladajuće većine nisu verifikovali mandat odborniku Socijaldemokratske stranke (SDS) Igoru Andonovu.

Odbornička grupa DS-a u Skupštini Grada FOTO: D. Ristić/OK radio

Slobodan Stamenković, šef odborničke grupe DS-a u gradskom parlamentu kaže za OK Radio da se radi o principijelnoj odluci.

- Danas je napravljen presedan u radu Skupštine grada, jer voljom većine nije verifikovan mandat odborniku koji je prošao Izbornu i Verifikacionu komisiju i sve zakonske regulative.

Za mene i Demokratsku stranku koja se zalaže za poštovanje volje građana i principe zakonitosti to je neprihvatljivo.

Odbornički mandat je izraz volje građana, a ne volje većine i glasanje o njemu je apsurdno, odbornici treba da samo potvrde mandat
– pojašnjava Stamenković.

On se glasno pita šta će biti kada Upravni sud vrati mandat odborniku, kakvo će biti obrazloženje Skupštine i hoće li neko snositi posledice ovakve odluke.

Stamenković dodaje da se lokalni parlament nalazi u apsurdnoj situaciji, jer trenutno funkcioniše sa jednim odbornikom manje.

Nakon napuštanja odbornika DS-a i Igora Andonova, u Skupštini Grada Vranja praktično jedini predstavnik opozicije je Dušan Mladenović iz Zelene stranke, koji je u parlament ušao na listi “Za naše Vranje”.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: