Nazad

DEVASTIRANI JUG ne koristi pruženu šansu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 09.03.2018 - 09:41

Vranje - Veoma malo privrednih subjekata sa juga Srbije se opredeljuje za sredstva iz programa Fonda za razvoj, koja su namenjena za razvoj preduzetništva i privrede, ocenjuje Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Jović: Privrednici nedovoljno informisani FOTO: D. Ristić/OK Radio

Jović je na susretu sa predstavnicima lokalnih samouprava Pčinjskog okruga u Vranju rekao da je to propuštena prilika za opštine Jablaničkog i Pčinjskog okruga koje spadaju među najnerazvijenije u Srbiji.

 

- Na žalost, među 13 opština i jedne gradske opštine (Vranjska Banja), imamo devet devastiranih opština.

 

Tih devet opština bi trebalo najviše da koriste ta podsticajna sredstva koje je odobrila Vlada Srbije – rekao je Jović.

 

On je naglasio da će Regionalna privredna komora u budućem periodu akcenat staviti na informisanju privrednika o ovim programima koji nude veoma povoljne kredite.

 

- Radi se o kreditima bez kamate na četiri godine, uz grejs period od godinu dana.

 

Ono što je jako bitno, a što mnogi privrednici ne znaju, 25 odsto kredita se u startu otpisuje i to je vrlo povoljan aranžman – rekao je Jović.

 

On je najavio i sastanak koji će se 26. marta održati u „Simpu“, na kome će biti predstavljen novi program Fonda za razvoj sa novim ponudama za razvoj preduzetništva i privrede.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: