Nazad

Đorđević o protestu Dinama: ZAKON a ne ULICA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 15.03.2018 - 08:52

Sport je uživanje i nadmetanje, a pravdanje finansijskih sredstava je obaveza, kaže gradski većnik za sport Nenad Đorđević, reagujući na protest FK Dinamo iz Vranja zbog neodobravanja budžetskih para za ovu godinu.

Đorđević: Budućnost Dinama u Reckovim rukama FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nakon protestnog okupljanja fudbalera i rukovodstva vranjskog Dinama u sredu, Đorđević navodi da se zakon mora poštovati i da se prava ne traže na ulici.

- Ovakav razvoj događaja ide u pogrešnom pravcu i šalje se pogrešna slika javnosti da je moguće da se protestima na ulici utiče na rad komisije i gradskog rukovodstva.

Sport je uživanje i nadmetanje, a pravdanje finansijskih sredstava je obaveza koja mora da se ispoštuje
- kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, komisija je stavila 13 primedbi na prošlogodišnji izveštaj o radu kluba, među kojima su najveće neplaćanje poreza i doprinosa igračima, nedostatak validnih ugovora i nepostojanje odluka Upravnog odbora.

Đorđević navodi da Zakon o sportu mora da se poštuje, a da je klub imao dodatni rok od meseca dana da otkloni pronađene nedostatke, što nije učinio.

- Svih devetoro članova komisije je potpisalo zapisnik i složili se sa primedbama koje smo našli, a jedan od članova je i Miroslav Spasić koji pomaže Dinamu u radu sa mlađim selekcijama.

Kako će Dinamo dalje da funkcioniše, to je pitanje koje sebi mora da postavi Dragan Antić Recko
– decidan je Đorđević.

Većnik Đorđević naglašava i da je ovakav oštar stav gradskih struktura samo početak i najavljuje da će u narednom periodu kontrole poslovanja sportskih kolektiva biti češće i rigoroznije.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: