Nazad

Grad finansira VANTELESNU za još ŠEST parova

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 16.01.2018 - 13:16

Na 100. sednici Gradskog veća Vranja usvojena je odluka o isplati iznosa od po 400.000 dinara za šest parova, na ime finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju.

Da se vrate rode FOTO: Pixabay

Ovo je prva odluka u novoj godini o finansijskoj pomoći lokalne samouprave parovima sa teritorije grada koji šansu za potomstvo traže kroz proces vantelesne oplodnje.

Grad je od prošle godine udvostručio finansijsku pomoć za ove namene.

Troškovi vantelesne oplodnje su veoma visoki i suma od 200.000 dinara koja je ranije bila odobravana u najvećem broju slučajeva nije bila dovoljna.

Kako je OK Radio ranije pisao, dešavalo se da su neki parovi dobili po 200.000 dinara, ali nisu mogli da sakupe potreban ostatak novca, pa su morali da gradu vraćaju sredstva.

Troškovi procesa vantelesne oplodnje variraju od slučaja do slučaja, ali su često viši i od 400.000 dinara.

Kako su u tom postupku vrlo često žene starije od 40 godina, potrebno je više hormona i drugih medikamenata, što poskupljuje postupak.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: