Nazad

HAN: 22 miliona za put do Jagnjila i Beogradsku

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 22.09.2017 - 13:49

Vranje - Opština Vladičin Han u saradnji sa Ministarstvom privrede obezbedila je sredstva za asfaltiranje 3,3 kliometra puta od Brestova do Jagnjila i Beogradske ulice u naselju Rosulja.

Uskoro asfalt do planinskog sela Jagnjilo. Ilustracija, Foto: S.Tasić/OK Radio

Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han, pojašnjava da je ukupna vrednost ovog projekta 22 miliona dinara, plus PDV.

- Posao za ovaj projekat dodeljen je preduzeću „Pet D“ iz Panjevlja kod Vranja, a rekonstrukcija, adaptacija i asfaltiranje putnog pravca Brestovo - Jagnjilo trebalo bi da počne u toku naredne nedelje.

Odnos finansiranja radova je 50 odsto od strane opštine Vladičin Han, dok je drugu polovinu novca obezbedilo Ministarstvo privrede, s tim što će opština morati da plati i PDV.

U okviru ovog projekta biće rekonstruisana i asfaltirana i Beogradska ulica u dužini od 1,5 kilometara
- navodi Mladenović.

Prema njegovim najavama, ukoliko vremenski uslovi dozvole, asfaltiranje oba putna pravca trebalo bi da bude završeno do kraja građevinske sezone, a ukoliko ne, onda će preostali radovi biti urađeni na proleće.

Opština Vladičin Han je u saradnji sa Ministarstvom privrede dogovorila još dva projekta koji su u završnoj fazi realizacije.

Jedan je izgradnja vrtića u naselju Kolonije u vrednosti od 50 milona dinara, a drugi vodosnabdevanje sela Mazarać, za čiju realizaciju je potrebno 11 milona dinara.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: