Nazad

Hirurški blok: Pomeranje sa MRTVE TAČKE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 23.06.2017 - 11:29

Predstavnici Ministarstva finansija, gradonačelnik Slobodan Milenković, direktor ZC Dragan Veličković i gradski većnik Čedomir Marković održali su u četvrtak sastanak na kome su dogovoreni dalji koraci oko nastavka radova na novom Hirurškom bloku u Vranju.

EU izdvaja 3,2 miliona evra za Hirurški blok FOTO: OK Radio

Sastanak je održan u organizaciji Ministarstva finansija - Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Predstavnici Ministarstva finansija su saopštili da je 5. juna potpisan ugovor sa Evropskim PROGRESS-om o opredeljivanju 3,2 miliona evra za nastavak radova na Hirurškom bloku.

- Uz podršku Evropske unije koja izdvaja 3,2 miliona evra  i Ministarstva zdravlja koje će opremiti Hirurški blok, završićemo objekat koji je od velike važnosti za pacijente, ali i zaposlene u Zdravstvenom centru - izjavio je za zvanični gradski sajt gradonačelnik Slobodan Milenković.
       
Izvođač radova će biti preduzeće “Credo” iz Vranja, dok će nadzorni organ biti iz Austrije.

- To mi je izuzetno drago jer će domaća operativa biti angažovana.

Lokalna samouprava ispunjava svoje obaveze, u smislu parternog uređenja, izgradnje atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže i postavljanja javne rasvete, u vrednosti od 300.000 evra
- rekao je gradonačelnik.

Pripreme za nastavak radova se odvijaju užurbano, kaže direktor ZC Dragan Veličković.


- Mi, kao investitor, ovih dana ćemo aplicirati kod inspekcijskih organa za sve potrebne dozvole.

Radovi bi trebalo da krenu čim se sredi papirologija vezana za bezbednost radnika i obezbeđenje objekta.

Maksimalnim zalaganjem Vlade Srbije, lokalne samouprave i menadžmenta ZC projekat neće propasti i radovi će biti privedeni kraju
– kaže Veličković.

Nakon završetka Hirurškog bloka, uz obnovu starog paviljonskog dela bolnice, koja takođe počinje, zdravstvena infrastruktura u Vranju će biti zaokružena i Vranjanci će dobiti uslove za lečenje koji su adekvatni vremenu u kome živimo, kaže Veličković.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: