Nazad

Humanitarci iz Poljanice imaju DOZVOLU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 09.11.2017 - 09:36

Dvojica humanitarnih aktivista koji su u nedelju prikupljali dobrovoljne priloge na teritoriji Poljanice imaju dozvolu za svoje aktivnosti, potvrđeno je OK Radiju u Policijskoj upravi Vranje.

Prikupljanje novčanih priloga u skladu sa zakonom FOTO: N.C./OK Radio

Dvojica mladića iz Šapca obilazili su domaćinstva u poljaničkom kraju i prikupljali humanitarne priloge za lečenje dve bolesne devojčice.

Kako su neki od meštana posumnjali u razloge ovakve humanitarne akcije, o slučaju je obaveštena policija.

Tragom ove vesti, redakcija OK Radija se obratila Policijskoj upravi u Vranju i zatražila rezultate njihove provere.

Iz policije kažu da humanitarni dvojac ima potrebne dozvole i da je njihov rad u skladu sa zakonom.

- Radi se o aktivistima registrovanog udruženja „Zdravlje je moj životni san“ iz Šapca, koji su prijavili prikupljanje humanitarne pomoći na teritoriji grada Vranja sa pripadajućim selima, od 2. do 15. novembra.

Obaveza udruženja je da prilože dokaz o registraciji i da navedu u koje svrhe se prikuplja novac, kako bi dobili dozvolu za humanitarnu akciju
– pojašnjavaju iz policije.

Što se tiče moguće zloupotrebe, humanitarci su dužni da vode evidenciju o prikupljenim sredstvima, a policija može da izvrši proveru, kažu iz Policijske uprave Vranje.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: