Nazad

I GRAĐANI da se pitaju o BUDŽETU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 14.07.2017 - 11:00

Vranje je jedan od 15 gradova u Srbiji, u kojem se sprovodi projekat “Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije finansije", u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost, ANEM-om i uz finansijsku podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Detalj sa skupa FOTO OK Radio

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić i gradski većnik Ivan Stanković su istakli značaj ovog projekta i uključivanje javnosti u kreiranje budžeta.

Zamenik Antić je govorio i o ostalim projektima u koje je uključen grad Vranje, a koji za krajnji cilj imaju viši stepen transparentnosti u radu lokalne samouprave i kontrolu javnih finansija.

Nemanja Dejanović, koordinator projekta i direktor NVO “Modus”, rekao je da je realizacija projekta počela u martu i da će biti okončana krajem godine.

- Organizovanje kvantitativnog istraživanja na uzorku od 500 građana, zatim održavanje konsultativnih sastanaka sa predstavnicima lokalnih organizacija civilnog društva i mesnih zajednica biće glavne aktivnosti, koje će biti sprovedene u narednom periodu.

Rezultati će biti saopšteni javnosti krajem godine
- rekao je Dejanović zahvaljujući se gradonačelniku i Odeljenju za finansije i budžet na dobroj saradnji i kooperativnosti.

Svi zainteresovani gradjani svoje predloge mogu slati i na e-mail modus.vranje@gmail.com.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: