Nazad

I VRANJANCI u Trci za ŽIVOT

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 03.11.2017 - 12:02

Vranje - „Vranjski maratonci“ priključili su se humanitarnoj trci „Srbija za Vladu“, u kojoj će za devet dana dvoje maratonaca pretrčati Srbiju od Preševa do Subotice, a sredstva se prikupljaju za teško obolelog Vladu Đorđevića (10) iz Pančeva.

Prva etapa pretrčana FOTO: D. Ristić/OK Radio

Maratonci Ljiljana Tasić i Željko Zeljković su u petak pretrčali prvu etapu ove humanitarne trke od Preševa do Vranja, na kojoj su im se pridružili i “Vranjski maratonci”.

Muški član maratonskog dvojca, Željko Zeljković, kaže da je plan da se staza duga 582 kilometra od Preševa, preko Vranja, Leskovca, Niša, Paraćina, Velike Plane, Pančeva, Zrenjanina, Bačke Topole do Subotice, pretrči za devet dana.

- Imamo podršku brojnih trkača iz Srbije i regiona, sindikata “Nezavisnost”, kao i svih gradova kroz koje ćemo trčati.

Moja drugarica Ljilja i ja želimo da probudimo svest ljudi da država mora da stane iza lečenja dece, jer se našim humanitarnim akcijama sakupi samo mali deo potrebnog novca
– poručuje ultramaratonac Željko Zeljković.

Mali Vlada Đorđević iz Pančeva već pet godina čeka na operaciju ciste na mozgu, koja se ne radi u Srbiji, a u inostranstvu košta 27.000 evra, dok kontrola pred intervenciju staje još 8.000 evra.

Organizovane su brojne humanitarne akcije, ali je novac potrošen na dve druge operacije i lečenje bolesti koje su u međuvremenu otkrivene kod dečaka, kaže njegov otac Siniša Đorđević.

- Vladi je izvađen jedan bubreg zbog karcinoma i urađena mu je intervencija na srcu u Turskoj, gde treba da se uradi i operacija ciste na mozgu.

Zahvalan sam na ovoj humanitarnoj akciji Ljilji i Željku i nadam se da će se, pored humanih građana Srbije, javiti i neka jača kompanija koja može da priloži više novca, kako bi Vlada mogao da ode na operaciju, koja znači njegovo izlečenje
– kaže Siniša.


“Vranjski maratonci” su se rado odazvali pozivu svojih kolega da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

- Za ovakve probleme postoji republički zdravstveni fond koji, na žalost, nije dovoljan za veliki broj sličnih slučajeva kao što je Vladin.

Grad Vranje je pomagao i pomaže onoliko koliko može i svi smo svedoci da se u humanitarne akcije uključuju i javna preduzeća, firme i pojedinci, kao i “Vranjski maratonci”
– kaže član vranjskog kluba i gradski većnik, Ivan Stanković.

“Vranjski maratonci” će se i u subotu pridružiti Ljiljani Tasić i Željku Zeljkoviću u narednoj etapi trke “Srbija za Vladu”, koja se trči od Vranja do Leskovca.
 

    

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: