Nazad

I Vranje dobija INFO CENTAR

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 09.05.2017 - 11:40

Centralni gradski Info centar u Vranju biće smešten u lokalu koji trenutno koristi Apoteka, na delu šetališta, potvrdio je gradski većnik za turizam Mića Mladenović.

Info na mestu male apoteke FOTO OK Radio

Radi se o lokalu neposredno ispod objekta gde je smeštena Apoteka Vranje 1, preko puta „Simpovog“ salona.

 

U ovom prodajnom objektu Apoteka prodaje pomoćna i komercijalna lekovita sredstva, suplemente i vitamine.

 

Međutim, kako je zbog teške situcije u kojoj se nalazi Apotekarska ustanova zaliha robe sve manje, lokal je nerentabilan, kaže gradski većnik.

 

Na pripremi lokala za novu namenu se ubrzano radi, ali se u međuvremenu javio problem imovinsko pravne prirode.

 

- Vlasnik tog lokala je pravno lice još iz vremena SFRJ, mislim da se radi o nekadašnjoj ustanovi „Novi dom“, tako da bi to trebalo da u vlasništvo pripadne Gradu, ali prenos još uvek nije izvršen.

 

Naša imovinsko pravna služba radi na tome i nadam se da će rešenje biti nađeno u najskorije vreme – navodi Mladenović.

 

Novi Info centar će zameniti dosadašnji, ne baš reprezentativni punkt koji se nalazi u kiosku ispred Doma kulture.

 

- Osim prodaje suvenira, predvideli smo da u Info centru turisti mogu da dobiju sve raspoložive informacije o njima potencijalno zanimljivim objektima, o manastirima, izletištima, prenoćištima, kafanama, spomenicima kulture...

 

U perspektivi, razmišljamo da tu postavimo jedan elektronski bilbord, gde bi posetioci Vranja mogli da i u popodnevnim i večernjim satima „na tač“ dobiju sve informacije koje su im potrebne.

 

To su naši planovi i ciljevi, pa ćemo videti kojom dinamikom to možemo da uradimo, a to će biti na menadžmentu Turističke organizacije da realizuje – najavljuje Mladenović.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: