Nazad

INDUSTRIJSKI SINDIKAT: Pritisci u Novom domu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 07.09.2017 - 14:14

Vranje - Nakon najave otpuštanja petoro radnika u „Novom domu“, koji su proglašeni tehnološkim viškom, predstavnici „Industrijskog“ sindikata u ovom preduzeću rekli su da se na njih vrše konstantni pritisci od strane rukovodstva preduzeća.

Sindikalci se pozivaju na kolektivni ugovor. Foto: OK Radio

Oni ukazuju da su ti pritisci intenzivirani baš u vreme kada su najavljena otpuštanja, a da su počeli u vreme kada je jedan član „Industrijskog sindikata“ postao i član Nadzornog preduzeća „Novi dom“.

- Tada je protivkandidat bio upravo sadašnji direktor Goran Petrović, te ne mogavši da se pomiri sa činjenicom da nije osvojio dovoljan broj glasova, Petrović počinje sa javnim pretnjama da će razbiti sindikat, i da će one koji su ostali proglasiti tehnološkim viškom.

Koristeći svoj autoritarni položaj direktor je ostvario pretnje, ponašajući se suprpotno kolektivnom ugovoru koji garantuje sindikalno organizovanje.

Usledili su pritisci, ucene i poigravanje nervima kolega na različite načine
- ukazuju sindikalci.

Zpaosleni u „Novom domu“ su istupali iz sindikata uz obrazloženje da su, kako kažu u „Industrijskom sindikatu“, na to bili primorani.

- Oni koji su ostali u sindikatu bili su pod stalnim pritiskom od strane rukovodstva, i to u vidu ponašanja koje je za cilj imalo povredu dostojanstva, ugleda i zdravlja, i koje je dovodilo do toga da s epojedini čljudi izoluju i na sopstveni zahtev raskinu radni odnos.

Kao poslednji udar na „Industrijski sindikat“ je usvajanje odluke Gradskog Veća o izmeni sistematizacije, po kojoj su ukinuta radna mest baš članovima ovog sindikata -
navode iz „Industrijskog sindikata“.

Oni najavljuju da će zaštitu svojih prava potražiti na sudu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: