Nazad

INSPEKCIJA u akciji PRINUDNOG oslobađanja javne površine

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 22.09.2017 - 13:42

Radnici „Vodovoda“ iz Vranja su u četvrtak, u koordinaciji sa inspekcijskim službama i Komunalnom policijom, izvršili prinudno oslobađanje javne površine u ulici Sutjeskinoj.

Uklanjanje izvršeno o trošku vlasnika FOTO: OK Radio

Uklanjanje metalne konstrukcije sa ceradom ispred privatne trgovinske radnje je izvršeno nakon opomene koja je dostavljena vlasniku.

Komunalni inspektor za poslove trgovine i zaštite potrošača Gradske Uprave Grada Vranja je izvršio uviđaj na licu mesta u redovnoj kontroli u ulici Sutjeskina broj 2, gde je utvrđeno da je vlasnik privatne trgovinske radnje „Sweet magic” izvršio zauzeće javne površine bez odobrenja nadležnih organa.

Time je postupio protivno Odluci o komunalnom uređenju grada Vranja.

Vlasniku je naloženo da u roku od tri danа ukloni sa javne površine metalnu konstrukciju sa ceradom ispred objekta za prodaju i tezgu sa voćem i povrćem koja je postavljena bez odobrenja nadležnih organa, kaže načelnik Odelenja inspekcijskih poslova Boban Antanasijević.

- Kako nije postupljeno u ostavljenom roku, uklanjanje je izvršeno prinudnim putem od strane ovlašćenog preduzeća a o trošku izvršenika.

Izvršenje je sprovedeno u saradnji sa JP “Vodovod” 21. septembra u 9 časova u međusobnoj saradnji sa Komunalnom policijom
– rekao je Antanasijević.

Gradske vlasti su najavile restriktivne mere kojima bi trebalo da se povećaju prihodi u budžetu grada.

Tokom 2016. godine, dug prema Gradu po osnovu zauzeća javnih površina iznosio je osam miliona dinara.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: