Nazad

Inspektor i stečajni upravnik pušteni na slobodu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 27.12.2017 - 10:08

Nakon saslušanja republičkog inspektora za šumarstvo za Pčinjski okrug V.F. iz Vranja i stečajnog upravnik B.M. iz Vladičinog Hana, zbog krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja, sudija za prethodni postupak odlučio je da se oni u daljem postupku brane sa slobode.

OJT: Pisani dokazi za malverzacije. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ovu informaciju potvrdio je Ivan Mladenović, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, po čijem je nalogu došlo do hapšenja  V.F. i B.M. zbog osnovanih sumnji da su umešani u nelegalne poslove oko seče i eksploatacije šume na području Vlasine.

- Oni su saslušani u utorak popodne, a krivična prijava se odnosi za zloupotrebe u preduzeću a.d. „Masurica“ iz Surdulice, u kome je B.M. stečajni upravnik.

Od strane tužilaštva je stavljen predlog za pritvor i odbijen je od strane suda, tako da su oni pušteni da se brane sa slobode.

Sudija za prethodni postupak Dragan Janev, smatra da u ovom slučaju nema razloga za pritvor jer postoje pisani dokazai i da nema razloga da se nakon zadržavanja od 48 uhapšeni dalje drže u pritvoru
- pojašnjava Mladenović.

Pored V.F. i B.M. uhapšeno je još nekoliko osoba po istoj prijavi.

Preduzeće “Masurica” iz Surdulice koje je u stečaju u svom vlasništvu ima i određene parcele pod šumom i svojevremeno se bavilo prodajom drveta za ogrev i druge potrebe.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: