Nazad

Izabrano ŠEST DIREKTORA javnih preduzeća

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 19.05.2017 - 11:12

Odbornici Skupštine grada Vranja doneli su na 13. sednici odluku o imenovanju direktora šest ovdašnjih javnih preduzeća.

Većnici potvrdili izbor direktora FOTO: D. Ristić/OK Radio

Time je njihov dosadašnji status vršioca dužnosti preveden u redovno stanje.

Odbornici su aminovali izbor direktora „Vodovoda“, „Komrada“, „Novog doma“, Uprave Banje, „Parking servisa“ i Zavoda za urbanizam Vranje.

Novi – stari rukovodioci su: Goran Đorđević u „Vodovodu“, Momir Stojiljković u „Komradu“, Goran Petrović u “Novom domu”, Ivica Milenković u Upravi Banje, Marjan Stanković u „Parking servisu“ i Miodrag Protić u Zavodu za urbanizam, svi kadrovi SNS-a.

Njihov izbor su pratila previranja i prekomponovanje političke scene u gradu, tako da se proces odužio na nekoliko meseci.

Naime, konkurs za imenovanje prvih ljudi ovdašnjih javnih preduzeća je raspisan 13. februara, a rok za prijavu je istekao 24. marta.

Za “upražnjena” mesta su se javili samo već imenovani vršioci dužnosti direktora, osim u slučaju “Novog doma”, gde je bilo dva kandidata.

Pored tadašnjeg v.d. direktora Slobodana Ignjatovića (SDS), kandidaturu je istakao i izvršni direktor tog preduzeća Goran Petrović (SNS).

U međuvremenu su trajala natezanja oko ulaska vranjskih socijalista u lokalnu vlast, što je, gotovo automatski, značilo i napuštanje vladajuće koalicije za kadrove vranjskog SDS-a.

Situacija je postala izvesna početkom aprila, kada je, nakon ostavke zamenika gradonačelnika Igora Andonova (SDS), na mestu v.d. direktora “Novog doma” Petrović zamenio Ignjatovića, što je šef vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović ocenio kao “logičan sled događaja”.

Pažnju javnosti je privukla i zakonska procedura za izbor direktora javnih preduzeća, po kojoj je predviđen i psiho test za kandidate, čiji rezultati nisu dostupni javnosti.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: