Nazad

Još MILIONA za TV Vranje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 26.07.2017 - 09:53

RTV Vranje dobila je na tenderu grada Vranja posao direktnih prenosa zasedanja lokalnog parlamenta, vredan 3,3 miliona dinara.

Milioni, kamioni, avioni FOTO OK Radio

Javni poziv za podnošenje poziva je objavljen 13. jula ove godine, a već 24. jula je konstatovano da je ponuda RTV Vranje jedina koja je prispela na tender i prihvaćena je kao najpovoljnija.

Ukupna vrednost ovog posla iznosi 3.312.000 dinara.

Predsednik gradskog parlamenta Dejan Tričković kaže za OK Radio da je važenje ugovora okvirno godinu dana.

U tom periodu se očekuje 15 zasedanja gradske skupštine od po procenjenih osam časova rada po sednici.

- Ugovor je vezan za broj sednica, što znači da ako broj zasedanja bude premašio godinu dana i trajanje ugovora će biti duži od tog roka i obratno.

Odluku o prihvatanju ponude RTV Vranje je donela komisija
– kaže Tričković.

Na pitanje zašto su rokovi za ovu javnu nabavku tako kratki, predsednik Skupštine odgovara da je sav posao oko ovog tendera obavila Služba za javne nabavke.

- Ja sam u tom periodu bio na odmoru, tako da nisam upoznat sa svim detaljima, ali verujem da je sve urađeno po zakonskim odredbama.

Moj deo posla i moj zahtev je bio da imamo TV prenose skupštinskih sednica, a ostalo je bilo do Službe za javne nabavke i sigurno je sve bilo po zakonu, jer nećemo da sebe dovodimo u situaciju da kršimo zakone
– kaže Tričković.

RTV Vranje je na nedavnom konkursu lokalne samouprave za sufinansiranje medija, za svoja tri projekta dobila ukupno 3,8 miliona dinara.

RTV Vranje je i do sada vršila direktne prenose sednica gradskog parlamenta, iako za to nije bilo nikakvog pravnoog odnosa još od potpune privatizacije medija u julu 2015. godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: