Nazad

JUMKO: Ministri na otvaranju pogona BALISTIKE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.09.2017 - 11:23

Kompanija „Jumko“ iz Vranja će u utorak 19. septembra otvoriti novi pogon balistike sa novim programom za potrebe specijalizovanih jedinica bezbednosti.

Jumko očekuje i posetu premijerke Brnabić FOTO: D. Ristić/OK Radio

Svoje prisustvo otvaranju novog pogona vranjskih tekstilaca potvrdio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Pored Vulina, poziv je upućen i njegovom prethodniku na mestu ministra odbrane, sadašnjem ministru za rad, Zoranu Đorđeviću, koji je i započeo pregovore sa „Jumkom“ oko novog specijalizovanog proizvodnog programa.

Ovo je za OK Radio potvrdio predsednik Nadzornog odbora vranjske kompanije Branislav Popović, koji dodaje da postoji mogućnost da fabriku poseti i premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Brnabićeva će tog dana biti u poseti Vranju, pa čemo se potruditi da je dovedemo u „Jumko“, tako da ćemo satnicu svečanosti prilagoditi tome.

Bilo bi značajno da premijerka dođe po prvi put u našu kompaniju i na licu mesta se upozna sa svime što trenutno radimo
– kaže Popović.

Novi proizvodni pogon „Jumka“ smešten je u magacinskim prostorijama konfekcije, gde se ovih dana instalira presa za izradu pancirnih tkanina.

- Čim je instaliramo, krećemo sa probnom proizvodnjom i presa će neprekidno raditi sve do završetka programa.

Radi se o složenom poslu, jer presovanje jednog pancira traje čitava četiri sata.


Novi posao za pripadnike specijalnih jedinica odbrambenih snaga Srbije bi trebalo da bude završen pre kraja godine – kaže Popović.

Prema ranijim najavama, „Jumko“ će, pored pancirnih prsluka, proizvoditi i rukavice i drugu zaštitnu opremu, a iz kompanije se nadaju da će uspeti da sa ovim programom budu konkurentni i na inostranom tržištu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: