Nazad

KLINČ SDS-a i SNS-a: Biblioteka dobija DIREKTORKU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 28.07.2017 - 14:09

Vesna Petric, dosadašnja v.d. direktorke Biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju i bibliotekarka Jasmina Knežević su kandidatkinje za čelnu funkciju ove ustanove.

Kandidatkinje na okupu FOTO FB

Kako se saznaje, konačnu odluku o ovom izboru doneće ministar kulture Vladan Vukosavljević do kraja avgusta.

Protivkandidatkinja Petricevoj za mesto direktorke, Jasmina Knežević kaže da motivi za njenu kandidaturu nisu političke niti egzistencijalne prirode.

- Ja sam svoj plan predala u konkursnoj dokumentaciji i želim da svojim radom i angažovanjem doprinesem unapređenju ove ustanove.

U Biblioteci sam 14 godina, radila sam u ograncima u Vranjskoj Banji i Donjem Vranju, a od pre osam godina sam u Matičnom odeljenju Biblioteke
– rekla je Kneževićeva u razgovoru za OK Radio.

Ona navodi da nije član nijedne političke partije i da bi rukovođenje ovom ustanovom za nju bio profesionalni izazov.


Ipak, prema saznanjima OK Radija, Jasmina Knežević u svojoj kandidaturi ima podršku lokalnog SNS-a.

Inače, rok za prijavu kandidatura za ovo mesto je istekao u četvrtak, ali će se prilikom razmatranja uzeti u obzir sve prijave koje pristignu poštom, najkasnije do ponedeljka, 31. jula.

Upravni odbor bi trebalo nakon tog roka da utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju uslove i da je pošalje ministarstvu kulture.

Prema proceduri, ministar bi trebalo da direktorku Biblioteke imenuje najkasnije 30 dana od dana završetka konkursa, što će reći, do kraja avgusta.

Jasmina Knežević je rođena u Vranju, gde je završila osnovnu školu, a srednje obrazovanje je nastavila u Beogradu.


Na Učiteljskom fakultetu u Vranju je stekla diplomu profesora razredne nastave.

Dosadašnja v.d. direktorka Biblioteke Vesna Petric je imenovana septembra prošle godine na predlog SDS-a, koji je u to vreme bio član vladajuće koalicije u Vranju.

U Biblioteci je zaposlena 24 godine, a po obrazovanju je diplomirani psiholog.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: