Nazad

Književna zajednica iseljena iz Pribojčića

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 10.09.2017 - 09:51

Posle višegodišnjeg sudskog spora, Književna zajednica „bora Stanković“ više nije u prostorijama Pribojčićeve kuće, koje je zauzimala poslednjih 20-ak godina.

Mihajlović FOTO OK Radio

Ocenjujući presudu skandaloznom, predsednik KZ Miroslav Mihailović podseća da je ona doneta iako je sudski veštak nedvosmisleno tvrdio da je Zajednica sa svog računa platila kompletnu rekonstrukciju kuće, koja je trajala više od pet godina i po današnjoj vrednosti koštala više od 70.000 evra.

Deo imovine u kojoj su legati, umetnički predmeti izuzetne vrednosti, dokumentacija i arhiva Zajednice privremeno je razmeštena po privatnim kućama i stanovima saradnika, u kabinetima univerzitetskih profesora, a najvećim delom u Sabornom hramu i Eparhiji vranjskoj.

Povodom ovakve odluke suda, upućeni su apeli članovima UKS SKD i DKV, kao i pismo Vladanu Vukosavljeviću, ministru kulture i informisanja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: