Nazad

KOALICIJA sve izvesnija: SPS uručio predlog SNS-u

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 01.11.2017 - 18:54

U zgradi Načelstva u Vranju, u sredu je održan sastanak gradskih rukovodstava naprednjaka i socijalista, koji su vodili poverenici dveju partija za Pčinjski okrug, Dragan Stevanović (SNS) i Branko Ružić (SPS).

Razgovori su bili

Na sastanku su socijalisti funkcionerima SNS-a predali dokument sa predlogom za učešće SPS-a u lokalnoj vlasti, koji bi trebalo da ozvaniči redefinisanje vladajuće koalicije u gradu Vranju.

Susretu su prisustvovali najviši funkcioneri gradskih odbora u Vranju i opštinskih odbora Vranjske Banje iz obe partije.

Nakon razgovora, koji su potrajali oko sat vremena, novinarima se najpre obratio Dragan Stevanović, član Predsedništva SNS-a i koordinator za Pčinjski okrug, koji je susret predstavnika dve partije ocenio izuzetno konstruktivnim.

- Zahvalio bih se gospodinu Ružiću i njegovim saradnicima na visokom stepenu konstruktivnosti i opredeljenosti da u narednom periodu razgovaramo o unapređenju zajedničke saradnje i da dobar odnos na republičkom nivou spustimo na lokalni.

Mi smo od SPS-a dobili dokument koji bi predstavljao osnovu za redefinisanje naših odnosa na nivou grada Vranja, koji ćemo u narednih desetak dana razmotriti.

S obzirom na atmosferu na današnjem sastanku, verujem da će taj predlog biti prihvatljiv za SNS
– rekao je Stevanović, podsećajući da su ti odnosi već rešeni u Gradskoj opštini Vranjska Banja.

On je izrazio veru da je političko breme koje je opterećivalo njihove međusobne odnose, ostalo u prošlosti i da će u budućem periodu zajednička saradnja dovesti do boljih rezultata za građane Vranja i okruga.

Potpredsednik SPS-a i koordinator ove stranke za Pčinjski okrug Branko Ružić je sastanak nazvao otvorenim i prijateljskim, i potvrdio da je istorija odnosa dve partijske organizacije, ostala iza njih.

- Smatram da je strateški interes, koji su prepoznali Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, ideja vodilja za funkcionisanje svih nas, u interesu svih građanki i građana na celoj teritoriji Srbije, pa i ovde, u Vranju.

Prvi korak ka tome je bila impozantna pobeda zajedničkog predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, koji je jedan od najboljih rezultata postigao upravo ovde, što je potvrda da se on opredelio za ravnomerni regionalni razvoj, o kojem su mnogi pričali, ali nisu uradili ništa.

Delić mozaika tog uspeha, a koji nedostaje, upravo je ova strateška saradnja dve partije, koju smo podigli na mnogo viši nivo u gradu Vranju
– rekao je Ružić, dodajući da je zajednička želja dve najjače državotvorne stranke da grade budućnost juga Srbije u narednih 15 ili 20 godina.

On nije želeo da govori o detaljima predloga koji su socijalisti predali naprednjacima na razmatranje, rekavši da ne bi bilo fer iznositi ih neposredno nakon što su uručeni SNS-u, dodajući da veruje da će dokument biti razmotren u najboljoj želji i veri, zarad bolje budućnosti Vranja.

U javnosti se već spekulisalo da će socijalisti tražiti i, najverovatnije, dobiti dva pomoćnika gradonačelnika Vranja, tri gradska većnika i dva direktora javnih preduzeća.


Ove navode ni jedna ni druga strana nije želela da komentariše.
 

    

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: