Nazad

Komemoracija povodom smrti Gorana Vladkovića

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 16.05.2017 - 11:49

Povodom smrti Gorana Vladkovića, vlasnika i glavnog i odgovornog urednika OK Radija, u Vranju je u utorak održan komemorativni skup.

Detalj sa komemoracija FOTO OK Radio

Komemoraciji u Skupštini grada prisustvovali su članovi porodice, predstavnici političkog i društvenog života, medijski radnici, prijatelji i poštovaoci.

Minutom ćutanja prisutni su odali poštu preminulom Vladkoviću.

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, naglasio je da će Goran Vladković biti upamćen po vrhunskom profesionalizmu, odgovornosti i posvećenosti svom poslu.

- Bio je čovek velikih vizija, velikih poslovnih mogućnosti i ambicija, potkovan znanjem i obrazovanjem, svojim intelektualnim kapacitetima davno je prevazišao lokalne okvire grada.

Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu Vladković i Goranove prijatelje, već i za naš grad.

Posle njegove smrti, ostaće nenadoknadiva praznina. Njegove kolege izgubile su izuzetnog saradnika koji je postavio visoke standarde u medijskom poslovanju.

Iako mu danas upućujemo poslednji pozdrav, uspomene na Gorana Vladkovića nikad neće zamreti, on će uvek živeti u našem sećanju
- poručio je Milenković.

Dejan Dimić, novinar “Vranjskih”, kazao je da lokalno novinarstvo odlaskom Gorana Vladkovića izgubilo i deo sebe u suštinskom smislu, upravo iz zato što je sve manje onih koji se usuđuju da javno slobodno misle.

- U nekoliko navrata imao sam prilike da se uverim koliki je veliki profesionalni i lični uticaj imao na svoje novinare i saradnike.

Bilo je vidljivo da poput nas iz “Vranjskih” u odnosu na baštinike svake zloupotrebljene moći, od političke do kriminalne, iz rovova OK Radija razvija jedan borbeni odnos i prenosi ga na svoje novinare.

Ako neko misli da je to bilo lako, nije!

Goran je znao da u novinarskoj profesiji možete da budete individualac, a istovremeno deo pobedničkog tima istomišljenika, ali i slobodan čovek i da tu slobodu možete da širite etrom.

OK Radio i portal moraju da nastave Goranovu misiju
- poručio je Dimić.

U ime kolektiva OK Radija od Gorana Vladkovića oprostio se Saša Stojković, programski direktor.

- Kad si preuzeo redakciju posle rata, muku si mučio i sa zatečenom redakcijom, i sa vremenom u kojem si radio, i sa vlastima koje nekako nikada nisu bile naše, i tako do danas, do ovog strašnog časa.

Ono što je svakoga privlačilo da sarađuje sa tobom, da ti veruje i da te bezrezervno sluša, je činjenica da ti nikad nisi smatrao da je nešto dovoljno, nego si uvek tražio više i bolje, značajnije, novije i mudrije.

Uvek si nas vodio samo napred, nepokolebljiv i u najtežim časovima.

Stvarao si nekako u senci i nikada nisi isticao svoje zasluge.
 
Počivaj šefe u miru, tvoj put je završen, ali tvoja dela ostaju, da im se divimo i da pokušamo da ih nastavimo
-  rekao je Stojković.

Na komemoraciji su pročitani i telegrami saučešća koje su uputili pojedinci i novinarska udruženja.

Sahrana Gorana Vladkovića biće obavljena u četvrtak, na novom Bežanijskom groblju u Beogradu od 13 časova.

 

    

    

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: