Nazad

KRAJ REMONTA, ali još uvek bez vode sa Vlasine

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 20.09.2017 - 12:56

Vranje - Remont postrojenja „Vlasinskih hidroelektrana“ je završen, ali vodosnabdevanje Vladičinog Hana iz njihovih akumulacija krenuće tek od ponedeljka.

Uskoro voda sa Vlasine u Polomu. Foto: S. Tasić/OK Radio

Prema navodima Vesne Stojković, direktorke hanskog „Vodovoda“, da bi voda sa Vlasine ponovo potekla kroz mrežu u Hanu, njenu ispravnost prvo mora da odobri Zavod za javno zdravlje iz Vranja.

- Voda sa Vlasine već puni akumulaciju u fabrici vode u Polomu, mi je prerađujemo, ali još uvek nemamo potvrdu ZZJZ  iz Vranja da je ispravna i da može da se pusti u sistem.

Potrebno je obraditi još neke uzorke, za koje će nam rezultati stići u ponedeljak i ukoliko su ispravni, a trebalo bi da budu, planiramo da tada pustimo vodu sa Vlasine
- najavljuje Stojkovićeva.

To u praksi znači normalizaciju vodsnabdevanja za žitelje opštine Vladičin Han, koji se već više od mesec dana snabdevaju iz alternativnih izvora.

Zbog njihove nedovoljne akumulacije i velike potrošnje, u proteklih mesec dana na snazi su bile restrikcije vode, dok viši delovi grada gotovo da uopšte nisu imali vodu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: