Nazad

Kroz Preševo prošlo MILION MIGRANATA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 21.06.2017 - 10:12

Vranje - Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je u utorak na obeležavanju druge godišnjice rada Prihvatnog centra u Preševu da svaki građanin Srbije može da bude ponosan na sebe i da je slika o Srbiji značajno promenjena u svetu zahvaljujući našem ponašanju tokom migrantske krize.

Migranti u Preševu već dve godine FOTO Ministarstvo rada

Prema njegovim rečima, u Prihvatni centar u Preševu uloženo je više od tri miliona evra, naglasivši da je to novac prikupljen od donacija i da Vlada Srbije nije imala teret budžetskih davanja migrantskoj krizi.

Iako je na početku cilj bio da se migranti zbrinu, sa razvijanjem krize počelo je da se radi i na njihovoj zaštiti, pravnoj i zdravstvenoj, kako bi se oni osećali dostojanstveno u Srbiji.

- Ponosan sam na Srbiju i njene građane jer smo, kao nijedna zemlja u Evropi, pokazali da smo u stanju da razumemo tuđu muku i pokažemo koliko smo organizovani i solidarni.

Ovo je zemlja kroz koju je prošlo milion ljudi bez ijednog incidenta, zahvaljujući radu svih službi i svih ministarstava i ogromnoj podršci svih građana
– rekao je Vulin.

Prema podacima Komeserijata za izbeglice, kroz Srbiju je u poslednje dve godine, prošlo oko milion izbeglica.

Prihvatni centar u Preševu je formiran jula 2015. godine u renoviranim prostorijama fabrike duvana.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: