Nazad

Majina BOSSONOGA SAMBA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 08.01.2018 - 01:22

Maja Marinković iz Vranja, koja godinama živi i bavi se pevanjem u Vrnjačkoj Banji, objavila je autorski prvenac, singl sa pesmom „Bossonoga samba“.

Autorski prvenac nakon dve decenije FOTO: Privatna arhiva

Kao što sam naslov ukazuje, radi se o pesmi sa brazilskim uticajima u bossanova maniru, koju je za Maju napisao džez gitarista i kompozitor Anđelko Duplančić.

„Bossonoga samba“ predstavlja prvo zvanično autorsko muzičko delo u dvodecenijskoj muzičkoj karijeri Maje Veljković.

 - Muzičke vode u kojima trenutno plivam predstavljaju logičan rezultat mojeg muzičkog sazrevanja, jer poslednjih godina sam prevashodno u bluzu i džezu koji mi jako prijaju.

Ne želim da se povinujem vladajućim muzičkim trendovima kod nas, tako da će nastaviti i u budućnosti da se bavim muzikom koju volim
– obećava Maja i dodaje da planira da nastavi sa studijskim radom.

Maja, u rodnom gradu poznata pod devojačkim prezimenom Veljković, ima prilično jak muzički bekgraund; rođeni stric joj je čuveni Boban Krapinac, jedan od najcenjenijih ovdašnjih gitarista.

Bliski rođaci su joj i Guta i Deksa iz „Colorado benda“, kao i pijanista Saša Ilinka.

Svoje prve muzičke korake je načinila u Vranju, u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ i crkvenom horu, a zatim se odlučuje za pop i rock repertoar.

Stariji će se setiti benda u kojem je pevala, „Nečista krv“ i njihovih nastupa u vranjskom Haremluku.

U to vreme, Majin karakterističan glas se mogao čuti i na radio talasima u seriji emisija na OK Radiju.

Nakon toga, Maju je ljubav odvela u Vrnjačku Banju, gde je zasnovala porodicu, ali i dalje ne odustaje od svoje prve ljubavi, muzike.

U Vrnjačkoj Banji, već godinama redovne klupske nastupe ima sa bendom pod imenom „Maja & Friends“, a poznavaoci tamošnje muzičke scene ističu da je Maja jedan od najprepoznatljivijih vrnjačkih vokala.

U svojim nastupima, i pored raznovrsnog repertoara, Maja i njeni muzički prijatelji insistiraju na kvalitetnom pop i rock zvuku, po čemu su i prepoznatljivi.

Iza sebe imaju četiri solistička koncerta u poslednje četiri godine za vreme “Vrnjackih Karnevala” u Vrnjackoj Banji.

Prošle godine, Maja je svojim nastupom otvorila 41. Festival filmskog scenarija u Vrnjackoj Banji, a na kragujevačkom “Arsenal Festu” je nastupila ispred jednog od svojih najvećih pevačkih uzora, legendarne Josipe Lisac.

Kao kruna uspešne 2017. godine, dolazi singl „Bossonoga samba“, za koji se Maja nada da će privući pažnju istinskih ljubitelja kvalitetnog zvuka i koji bi trebalo da najavi seriju autorskih radova ove darovite Vranjanke.
 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: