Nazad

MAKEDONCI dolaze za 1,3 MILIONA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 23.06.2017 - 09:11

Makedonski “MGI” novi je zainteresovani investitor za otvaranje pogona u Vranju, a ulaganje bi moglo biti i višemiliosko.

Sa potpisivanja ugovora FOTO vranje.org.rs

O tome su Marsel Meles, direktor preduzeća “Macedonia garment industry” iz Skoplja, i Goran Živković, direktor ”Slobodne zone” iz Vranja potpisali Memorandum o razumevanju.
 
“MGI” je makedonska firma, koja posluje od 2008. godine i specijalizovani je proizvodnju muških pantalona, a prema najavama predstavnika Vranja, zainteresovana je za dugoročni zakup oko 4.000 kvadrata pogona “Jumka”, koji su u režimu rada Slobodne zone.

Vrednost investicije je oko 1,3 miliona evra, a u periodu od tri godine planirano je da bude zaposleno oko 500 radnika.
 
Zamenik gradonačelnika Nenad Antić je istakao da Vranje ima bogatu industrijsku tradiciju, kvalifikovane radnike i da je lokalna samouprava spremna da pruži svu logističku podršku investitorima.

Predstavnici firme iz Makedonije, naglasili su da su Vranje izabrali zbog kadrovskog potencijala, povoljnog geografskog položaja i odgovornog odnosa prema investitorima, kao i brojnih olakšica za poslovanje.       
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: