Nazad

MILENKOVIĆ: Godinu dana u službi građana

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.06.2017 - 11:45

Sumirajući rezultate rada u prvih godinu dana upravljanja Vranjem, gradonačelnik Slobodan Milenković ocenjuje da je nova vlast radila odgovorno i profesionalno, kao i da nije bilo bahaćenja i rasipanja od strane vlasti.

Zvaršeni započeti i realizovani novi projekti. Foto: S.Tasić/OK Radio

Milenković je podsetio na to da je nova vlast u proteklih godinu završila započete i počela realizaciju brojnih novih projekata iz oblasti infrastrukture, privrede, sporta, kulture i ostalih sfera  života.

- Kao najznačajnije projekte izdvojio bih izgradnju obilaznice kod „Slobodne zone“ u saradnji sa Ministarstvom privrede, izradu projektno-tehničke dokumentacije za „Trening centar“ i infrastrukturno unapređenje „Slobodne zone“ u saradnji sa „Progresom“.

U toku je i infrastrukturno unapređenje „Geoksovih“ koopreanata.

U završanoj fazi je i rekonstrukcija dve osnovne škole u gradu, ali i asfaltiranje državnog puta od Ljubate do  Krive Feje
- navodi Milenković.

On podseća i na nedavno odobren projekat „Gradovi u fokusu“ od Ministarstva kulture, čija je vrednost 10 miliona dinara, kao i odblokirani proces završetka izgradnje Hirurškog bloka.

U toku je i izrada projektno - tehničke dokumentacije za rekonstrukciju starog paviljonskog dela bolnice, opet u saradnji sa „Progresom“.

Gradonačelnik Milenkković navodi da je u proteklih godinu dana smanjena nezaposlenost u Vranju,  a pokazatelj toga je veći priliv u gradsku kasu sredstava od poreza na zarade zaposlenih.

- Pored ovih pobrojanih, trenutno se implementira oko 40 različitih projekata, a vrednost  tih projekata je 1,1 milijarda dinara.

Učešće grada u tim projektima je različito, od 10 do 50 odsto.

Pomenuo bih i rusku investiciju „Mnogo mebeli“ u oblasti pokretanja proizvodnje nameštaja u pogonima „Jumka“, zatim „Top sofu“ i zapošljavanja koja su realizovana ili će tek biti realizovana u narednom periodu u ova dva preduzeća
- kaže Milenković.

U proteklih godinu dana svaki dan je bio izazov, ocenjuje MIlenković, jer je vlast svakog dana mogla da očekuje neke nepredviđene okolnosti.

- Tako smo na ime sudskih odšteta isplatili 273 miliona dinara, koje su otežavale naš rad.

To je novac koji je mogao da bude iskorišćen za realizaciju komunalnog programa i relaizaciju infrastrukturnih projekata - ukazuje Milenković.

Rukovodstvo Vranja podseća i na to da je grad Vranje zauzeo treće mesto u Srbiji u oblasti transparentnosti rada i dostupnosti informacija, a namera je da kroz izradu novog sajta, kvalitet rada u ovoj oblasti bude još veći.

Predstavnici rukovodstva Vranja napominju da se u prvih godinu dana njihove vlasti nije štedelo na socijalnim davanjima, kao i da su realizovani brojni projekti iz oblasti sporta i kulture.

 


 

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: