Nazad

Mini gitarijadu otvaraju Hadži prodane duše

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 10.05.2017 - 12:44

Prvu Mini gitarijadu u Vranju, koja će biti održana 2. juna, otvoriće užički alter rok bend „Hadži prodane duše“, pobednici prošlogodišnje zaječarske Gitarijade, potvrdio Mića Mladenović, član organizacionog odbora ove manifestacije.

U revijalnom delu vranjske Mini gitarijade, kako je ranije najavljeno, nastupiće poznati sastav „Neverne bebe“ i njihov koncert će zatvoriti ovaj muzički događaj na prostoru vranjskog Sportskog centra, utvrđeno je na sednici organizacionog odbora.

„Hadži prodane duše“ su, jednoglasnom odlukom žirija, proglašeni za pobednike jubilarne, 50. po redu zaječarske Gitarijade, najstarije rok manifestacije na Balkanu.

Pobednik 51. Gitarijade će možda biti jedan od bendova koji će nastupiti u takmičarskom delu vranjske Mini gitarijade, koja je koncipirana kao kvalifikaciona manifestacija.

Utvrđen je i protokol dešavanja, koji je ustanovio organizator, „Gitarijada Fest“.


- Po tom protokolu, prijavljivanje bendova ide preko sajta zaječarske Gitarijade, a rok je do 15. maja.

Organizatori će utvrditi broj neafirmisanih bendova koji će nastupiti u takmičarskom delu programa.

Naš zadatak je, pored organizacije i promocije, i da predložimo članove žirija kojim će predsedavati Milan Đurđević, klavijaturista i vođa „Nevernih beba“
– kaže Mića Mladenović.

Iz gradskog budžeta za organizaciju ovog muzičkog događaja opredeljeno je milion dinara.

Pobednik takmičenja u Vranju, zajedno sa pobednicima još dvadesetak giitarijada koje se održavaju širom regiona, dobiće priliku da učestvuje u nadmetanju u Zaječaru 30. juna.

Kao zvezde revijalnog programa zaječarske Gitarijade najavljeni su Britanci iz čuvenog sastava „The Cult“.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: