Nazad

Muž porodilje optužuje lekare za SMRT BEBE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 20.03.2018 - 11:04

Saša Ivanović, muž Jelene Ivanović iz Vranja kojoj je beba preminula pred porođaj, optužuje troje lekara Porodilišta u Vranju za nesavestan rad i najavljuje krivičnu prijavu.

Jelena Ivanović FOTO: Privatna arhiva
Prema priči Saše Ivanovića, njegova supruga Jelena je pripremljena za porođaj u sredu i četvrtak, 14. i 15. marta, kada je konstatovano da je sve u redu, da bi mu u petak ujutro javili da je beba preminula pre nego što je porođaj obavljen.
 
Trudnoću Jelene Ivanović (37) vodila je dr Ilonka Čanadi, koja je u sredu ustanovila da su i majka i beba u odličnom stanju, nakon čega je porodilju u četvrtak ujutro preuzela smena na čelu sa dr Zoranom Aleksićem.
 
- Supruga je oko 07.30 prebačena u salu za porođaje, probušen joj je vodenjak i priključen aparat za izazivanje veštačkih bolova, čime je praktično bila pripremljena za porođaj.
 
Istog dana, oko 12 časova, od dr Aleksića smenu je preuzela dr Saveta Stajković – kaže Ivanović i dodaje da se od tada stvari otimaju kontroli.
 
Prema njegovim rečima, Jeleni je isključen aparat za izazivanje bolova, a nju prebacuju iz sale u salu.
 
Iako je dr Saveta Stajković najavila da će poroditi Jelenu tokom dana, Saša navodi da do toga nije došlo, zbog čega se obratio dr Novici Stojiljkoviću koji je preuzeo smenu oko 19 časova.
 
- Bio sam veoma zabrinut jer bez vodenjaka dete praktično ceo dan nema kiseonika, na šta mi je odgovoreno da neće biti carskog reza već će porođaj biti prirodan i da idem kući da odmaram.
 
Međutim, supruga mi je oko 23.30 javila da joj je ponovo urađen CTG, da je navodno sve u redu, a dva sata kasnije mi javlja da više ne oseća bebu u stomaku – priseća se Saša.
 
Prema njegovoj priči, na odeljenju je zatražio dežurnog lekara, dr Stojiljkovića, ali ga medicinska sestra nije mogla pronaći.
 
Saši je poručila da ide kući, jer njegova žena spava pod lekovima za smirenje.
 
Nakon poziva u petak ujutro od dr Ilonke Čanadi koja mu je saopštila da je porodilja u lošem stanju, Ivanović se ponovo našao na odeljenju.
 
- Oko devet sati mi je dr Ilonka uznemireno saopštila da beba nije preživela.
 
Podneću krivičnu prijavu protiv dr Zorana Aleksića, dr Savete Stajković i dr Novice Stojiljković i goniću ih sudski, jer je njihova krivica očigledna.
 
Ako moja beba nije preživela, nadam se da će tako biti spašen život nekog drugog deteta – uznemireno najavljuje Saša Ivanović.
 
Na naš zahtev da direktor ZC Dragan Veličković prokomentariše slučaj, iz njegovog kabineta nam je rečeno da je on na operativnom programu.
 
Redakcija OK Radija je zahtev poslala na imejl i očekujemo zvaničan odgovor menadžmenta ZC.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: