Nazad

Nakon izbora: VLADA pomaže Preševu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 14.03.2018 - 09:23

Vranje - Šef koordinacionog tela za jug Srbije, Zoran Stanković obećao da će Vlada Srbije razmotriti sve zahteve opštine Preševo i pomoći u rešavanju problema, objavio je RTS.

Preševo sa novom vlašću dobija podršku države FOTO: OK Radio

Zoran Stanković je obišao Preševo, gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave prvi put nakon vanrednih lokalnih izbora u ovoj opštini.

Stanković je naveo da očekuje raspodelu budžeta službe koordinacionog tela koji će iznositi oko milion evra.

- Razgovarali smo o problemu udžbenika koje treba obezbediti za narednu školsku godinu.

U razgovorima koji su obavljeni u Ministarstvu prosvete između predstavnika Nacionalnog saveta Albanaca, dogovoreno je da u najskorije vreme Savet predloži udžbenike za prevod za početak naredne godine
- rekao je Stanković u Preševu.
 
Prema njegovim rečima, potrebno je uraditi jedan veoma obiman administrativni deo za zahteve opštine Preševo i dodao da će to biti jedna dobra osnova za obezbeđenje sredstava za funksionisanje drugih sistema u opštini Preševo, prenosi RTS.

Stanković je izneo procenu da će i ove godine sredstva Koordinacionog tela iznositi isto oko milion evra i da će to pomoći lokalnoj samoupravi.

- Razgovarali smo i vezano za otvaranje sudske jedinice u Preševu i otvaranje graničnog prelaza u Miratovac.

Očekujemo da će obe države obezbediti uslove da taj granični prelaz sa Makedonijom bude otvoren
- dodao je Stanković.

Opština Preševo je formirala novu vlast i nakon dužeg niza godina u lokalnom parlamentu je zastupljena i koalicija srpskih partija na listi "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno", koja je osvojila dva odbornička mandata.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: