Nazad

Nelegalna hladnjača: Prvo PROJEKAT, pa RUŠENJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 05.01.2018 - 12:19

Za uklanjanje nelegalno sagrađene hladnjače preduzeća „Neša komerc“ u Vranju, moraće najpre da se izradi projekat, pa će se tek onda pristupiti rušenju.

Pančevcima dodeljen ugovor za izradu projekta FOTO: D. Ristić/OK Radio

Stojan Bogdanović iz Službe za javne nabavke Gradske uprave u Vranju, javio se redakciji OK Radija, reagujući na navode iz teksta „Nova firma za rušenje hladnjače“.

U svom pojašnjenju Bogdanović kaže da je firma „Petrol projekt“ iz Pančeva izabrana ne za rušenje, već za posao izrade projekta rušenja bespravno sagrađene hladnjače preduzeća „Neša komerc“.

- Doneta je odluka o izboru firme za izradu projekta, s obzirom na to da se radi o raznovrsnoj i vrednoj imovini.

Tamo postoji i oprema pod naponom i neke hemikalije, tako da će se po tom projektu morati da se angažuju i specijalizovane firme za uklanjanje opasnih materija
– pojašnjava Bogdanović.

On dodaje i da će se nakon izrade projekta i tehničke kontrole, izabrati ponuđači koji će da izvedu radove na rušenju.
 
Pančevačka firma je jedina učestvovala na tenderu za izradu projekta i njihova ponuda u visini od 495.000 dinara bez PDV-a je komisijski usvojena.

Rušenje je predviđeno za objekat koji je podignut bez dozvole na zemljištu u državnoj svojini.

Izvršno rešenje za rušenje objekta datira još od 2016. godine, ali je otada nekoliko puta odlagano, najpre zbog ograničenosti kapaciteta „Vodovoda“ koji je bio određen za poslove rušenja, a zatim i zbog zahteva firme „Neša komerc“ za prenamenu zemljišta.

Na spornom zemljištu, koje se nalazi na obodu divlje deponije, predviđeno je ozelenjavanje površine.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: