Nazad

Novo opterećenje: Sportska hala ide na BUDŽET

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 06.11.2017 - 12:09

Javna ustanova Sportska Hala biće novi korisnik lokalnog budžeta, najavili su predstavnici gradske vlasti Vranja.

Sportska hala delimično samofinansirajuća FOTO: S. Tasić/OK Radio

Uvođenje u Sportske hale u lokalni budžet se vrši usklađivanjem sa novim zakonskim propisima, kaže gradski većnik za finansije, Ivan Stanković.

- Uključivanje Sportske hale u budžetski sistem grada Vranja, kao indirektnog korisnika, biće uvedeno na osnovu odredaba Zakona o budžetskom sistemu – navodi Stanković.

Ova ustanova se do sada delimično finansirala iz sopstvenih sredstava, a jedan deo sredstava je indirektno dolazio iz budžetske kase.

Sportski klubovi su bili u obavezi da plaćaju korišćenje Sportske hale i ta praksa će se nastaviti, kaže gradski većnik.

- Nakon usvajanja rebalansa gradskog budžeta, moraćemo da ih ubacimo među budžetske korisnike, što će biti dodatno opterećenje za gradsku kasu – dodaje Stanković.
 
Zbog loše finansijske situacije u ovoj javnoj ustanovi, njeni organi upravljanja su letos doneli odluku o smanjenju plata zaposlenima za 10 odsto.

U Sportskoj hali je trenutno 16 zaposlenih, a tokom letnje sezone se na otvorenom bazenu angažuje još nekoliko radnika.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: