Nazad

NOVO SUĐENJE Civkarovskom i Kanačkom

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 12.05.2017 - 08:04

U Osnovnom sudu u Vranju za 16. jun je zakazano novo suđenje lekarima Darku Civkarovskom i Slaviši Kanačkom po predmetu za nesavesno lečenje preminule Dijane Marinković (5).

Osnovni sud u Vranju FOTO OK Radio

Ovu informaciju je OK Radiju potvrdila portparol suda Aleksandra Tošić Arsić, koja će i predsedavati većem u ponovljenom procesu.

Suđenje će početi iz početka, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prethodnu presudu Osnovnog suda u Vranju.

- U rešenju Apelacionog suda stoji konstatacija da se predmet vraća na suđenje drugom veću.

Kada se menja sudsko veće, postupak počinje iznova, s tim što neki dokazi mogu da se prihvate, ali u ovom trenutku ne mogu ništa više da kažem, dok se ne upoznam sa predmetom
– rekla je Tošić Arsić.
    
Apelacioni sud je usvojio žalbu branilaca optuženih zbog bitne povrede postupka i vratio na ponovno suđenje.

Darka Civkarovskog, specijaliste ORL i anesteziologa Slavišu Kanački, sud je novembra 2016. godine proglasio krivim zbog toga što su 8. januara 2011. godine na Dečijem odeljenju Bolnice u Vranju, “očigledno nesavesno postupili” u lečenju sada pokojne Dijane Marinković (5) i nisu preduzeli sve neophodne mere.

- Ne prepoznavši neposrednu životnu ugroženost, čime su prouzrokovali gubitak dragocenog vremena, što je rezultiralo smrtnim ishodom deteta.

Time su izvršili krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi
– stoji u presudi Osnovnog suda.

Pored zatvorske kazne, dvojici lekara je izrečena i mera zabrane obavljanja lekarskog poziva u trajanju od po pet godina.

Povodom prvostepene presude, oglašavala su se i strukovna udruženja lekara, koja su negodovala zbog visine kazne i protestovala zbog stvaranja “antilekarske atmosfere u javnosti”.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: