Nazad

Obeležen DAN PRIMIRJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 11.11.2017 - 17:56

Polaganjem venaca i cveća na spomenik žrtvama bugarskog okupatora u centru Vranja, obeležen je Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Rukovodstvo Vranja na današnjoj svečanosti. Foto: vranje.org.rs

Ističući da se svet za četiri godine koliko se rat vodio susreo sa nemilosrdnim razaranjima i stradanjima, Dejan Tričković, predsednik Skupštine Vranja ukazao je da se nakon njegovog završetka karta Evrope promenila u smislu stvaranja novih država.

 

- Danas je dan kada slavimo mir, čuvamo nacionalnu istoriju, ali i dan kada nas istorija opominje da moramo da shvatimo ogroman značaj mira i spokoja.

 

Golgota naših predaka treba da bude opomena svima nama.

 

Moralna dužnost nam je da naše pretke nikad ne zaboravimo i da o njihovom herojstvu stalno govorimo - rekao je Tričković.

 

Vence i cveće u centru Vranja položili su i Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, predstavnici, BIA - e, vojske, policije, političkih stranaka i boračkih udruženja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: