Nazad

OBRADOVIĆ započeo ŠTRAJK GLAĐU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 19.09.2017 - 15:13

Vranje - Vukašin Obradović, vlasnik i urednik ugašenih novina “Vranjskih” i nekadašnji predsednik NUNS - a, obavestio je javnost da je počeo štrajk glađu.

Oradović na ranijem protestu ispred Gradske uprave u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Kako prenose mediji, Obradović je saopštio da je počeo štrajk gladju jer želi da skrene pažnju novinara i javnosti na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina.

- Ne želim da budem patetičan, ali ovo jeste potez očajnika koji ne vidi drugi način da završi svoju novinarsku karijeru a da, u isto vreme, zadrži makar minimum ličnog poštovanja i dostojanstva neophodnog da bih se osećao kao čovek, kao ljudsko biće - prenosi agencija "Beta" Obradovićeve navode.

Obradović je, kako javlja "Beta",  dodao da novinarstvo i "Vranjske" ne može da odvoji od ostatka svog života i da ne želi da se okrene na drugu stranu i tako zgazi po onome za šta se sve vreme borio, pokušavajući da pomeri granice slobode i demokratije u Vranju i Srbiji.

- Nisam, na žalost, imao mnogo uspeha u tome. Ni vi ni ja. I vreme je da se suočimo sa tom činjenicom.

Nemam ni iluzija da će ovaj moj čin promeniti bilo šta u ovoj nesrećnoj zemlji ogrezloj u nepoštenju, amoralnosti, intelektualnoj i profesionalnoj prostituciji.

Ne želim ni da izigravam heroja jer to i nisam, pre svega, jer se užasno plašim za budućnost moje, ali i vaše dece.

Ali, još je veća bojazan da nikako ne mogu da im pomognem. Ne tražim ničiju ni pomoć ni podršku.

Čak ću takve ponude smatrati licemernim. Jer, onda kada je to bilo smisleno, nailazio sam na zatvorena vrata - naveo je Obradović.

On je pojasnio da je to samo postupak očajnog čoveka, novinara, oca i supruga, koji je nemoćan da se suoči sa realnošću “na koju se polako svi navikavaju”.

- Upravo iz straha da i sam ne potonom u tu besmislenu svakodnevicu i izgubim ono što mi je jedino ostalo - ljudsko i profesionalno dostojanstvo -  odlučio sam se na ovaj korak
- naveo  je Obradović.

Nedeljnik “Vranjske” ugašen je ponedeljak posle 23 godine izlaženja.


Istovremeno ugašen je i portal “Vranjske info”.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: