Nazad

Obrt na suđenju STOJANČIĆU: Veštak promenio mišljenje

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 24.05.2017 - 08:27

U dodatnom veštačenju na sudskom procesu u Osnovnom sudu u Vranju protiv nekadašnjeg gradskog većnika Branimira Stojančića (SPS) za nenamensko trošenje budžetskih sredstava, sudski veštak našao da nije bilo nepravilnosti prilikom isplate novčanih sredstava.

Protiv Stojančića skoro 1.500 prijava! FOTO: D. Ristić/OK Radio

Proces se vodi poslednjih godinu i po dana po optužnici tužilaštva za nenamensko trošenje budžetskih sredstava prilikom isplate novčanih davanja za 2013. i 2014. godinu.

U prvom veštačenju novembra prošle godine, nađeno je da je Stojančić stvorio neplanirane obaveze u budžetu, pogrešno isplaćujući naknade za radno angažovanje.

Stojančić navodi da je podneo prigovor na ovo veštačenje, koje je, kako kaže potpuno nelogično.

- Nisam mogao da opteretim budžet grada Vranja na sumu od tri miliona, ako je 2013. godine za socijalna davanja bilo predviđeno 30, a potrošeno 16 miliona.

Isto važi i za 2014. godinu, kada je predviđeno 45 miliona, a isplaćeno oko 20, dok su sporna davanja iznosila 4,5 miliona dinara
– kaže Stojančić.

Kako je sud naložio dodatno veštačenje, veštak je, na osnovu eksterne revizije završnog računa budžeta grada Vranja za 2013. i 2014. godinu ustanovio da nije utvrđena nepravilnost vezana za sporna novčana davanja.

Takođe, upoređivanjem načina isplate jednokratne novčane pomoći, počev od 2005. godine, veštak finansijske struke je utvrdio da program radnog angažovanja nije posebno evidentiran i da se isplata vršila na isti način kao i 2013. i 2014. godine.

- To je ono što i ja tvrdim sve vreme i ne vidim svrhe u daljem sudskom postupku, tako da očekujem da se uskoro obustavi.

Pogotovo ako se ima u vidu da su svi svedoci tužilaštva, među kojima su gradonačelnik i zaposleni u finansijskim službama, tokom predistražnog i isražnog postupka izjasnili u moju korist
– tvrdi Stojančić.

Protiv Branimira Stojančića je, inače, za njegovog mandata, podignuto blizu 1.500 prijava Osnovnom i Višem sudu u Vranju.

Od toga, četiri su prosleđene istražnim organima, a podignuta je samo jedna optužnica u pomenutom procesu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: