Nazad

OMLADINSKI SAVEZ: UNIŠTENJE posle 27 godina

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 19.06.2017 - 09:59

Od novembra prošle godine počelo je sistematsko uništavanje Omladinskog saveza grada Vranja, tvrde zaposleni u ovom udruženju.

Sala OKC-a: Traži se novi vlasnik? FOTO OK Radio

Oni razloge vide u svojim tužbama za neisplaćene zarade i troškove prevoza.

Zaposleni u Omladinskom savezu Vranja u svom dopisu OK Radiju tvrde da se finansiraju iz budžeta grada od osnivanja 1990. godine, čime su reagovali na tvrdnju gradskog većnika Ivana Stankovića da OKCE može da bude dato na upravljanje i nekom drugom.

- Novčana sredstva Omladinskog saveza kao indirektnog korisnika budžeta su uključena u konsolidovani račun trezora grada Vranja, za šta postoje konkretni dokazi – stoji u dopisu.

Dalje se precizira da se sredstva iz budžeta isplaćuju za plate zaposlenih na neodređeno i određeno vreme, za šta je Omladinski savez, kako tvrde, dobio saglasnost gradonačelnika Vranja.

Osim toga, iz budžeta se isplaćuju i zarade radnicima po ugovoru, za nadoknade troškova za dolazak i odlazak sa rada, kao i ostalih troškova, poput računa za usluge Komrada, Telekoma i za potrošnju električne struje.

Svi troškovi su uredno plaćani do novembra 2016. godine, kada počinje, kako stoji u dopisu, sistematsko uništavanje i ugrožavanje normalnog funkcionisanja Omladinskog saveza i deset zaposlenih radnika.

- Vrhunac svega je neodobravanje našeg predloga projekta na konkurs grada iz oblasti humanitarnog rada za prvu polovinu 2017. godine, sa veoma nekorektnim i tendencioznim zvaničnim obrazloženjem: „nerealan predlog budžeta“.

Pravi razlozi neodobravanja predloga projekta su tužbe zaposlenih za neisplaćene zarade i nadoknade troškova za dolazak i odlazak sa rada
– kažu u Omladinskom savezu.

Oni dodaju i da su svesni da je OKCE gradska svojina i da je gradski oci mogu dati na upravljanje kome hoće, ali i ističu da su svih ovih godina u kreiranju programa u tom prostoru učestvovali radnici Omladinskog saveza i da su ponosni što su deci i omladini Vranja stvorili prostor namenjen njihovim aktivnostima.

Zaposleni tvrde da su pokušali prethodnih meseci da sa gradskim rukovodstvom i resornim većnicima ukažu na značaj postojanja ove institucije koja se 27 godina veoma uspešno bavi kulturom za decu i mlade.

- U našem gradu su „mesto pod suncem“ dobili svi koji svoje plate primaju, a takođe se finansiraju projektno, osim Omladinskog saveza i 10 zaposlenih koji su svoj radni vek posvetili deci i omladini i kulturi našeg grada.

A za to smo dobili „nagradu“ time što je Omladinski savez posle 27 godina rada izbrisan jednim potezom, ostavši bez neophodnih sredstava za nesmetano funkcionisanje, a zaposleni bez plata za egzistenciju
– zaključuje se u dopisu zaposlenih u ovom udruženju.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: