Nazad

Osam godina Rotari kluba u Vranju

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 22.09.2017 - 12:52

„Rotari klub“ iz Vranja proslavlja osam godina postojanja i rada, koje su obeležene brojnim humanitarnim aktivnostima, donacijama i pomoći za dobrobit čitave zajednice.

Članovi

Tomislav Dimitrijević, predsednik vranjskih Rotarijanaca, podseća da je jedna od najznačajnijih akcija u tom periodu bila opremanje igraonice na Dečijem odeljenju bolnice u Vranju.

- To smo organizovali 2010. godine, kada smo i bili sponzor „Borinih pozorišnih dana“.

U narednim godinama imali smo donacije đačkoj kuhinji škole u Vlasu, opremali smo kuću malih Markovića u Prevalcu koji su tragično izgubili oca i majku.

Obezbedili smo košarkaške table za školu „Radoje Domanović“, kao i hematološki analizator za decu u DZ u Surdulici
- navodi Dimitrijević.

Slična donacija obezbeđena je i za DZ u Bujanovcu, a posle nje usledila je i kupovina lap topa sa pratećom opremom za slabovidu učenicu Milicu Stanković iz Izumna.

- Jedna od naših većih akcija bila je kupovina 100 kompleta posteljina za Interno odeljenje bolnice u Vranju.

Naš rad je humanitarnog karaktera, trenutno imamo devet članova, a najviše može da ih bude 23.

Po uputstvima koje dobijamo od „Rotary internacionala“, ove godine planirali smo još i sadnju drveća, uz odobrenje lokalne samouprave ili Šumskog gazdinstva, kupovinu računara za škole i opremanje kabineta za informatiku
-  najavljuje Dimitrijević.

Rotarijanci sredstva za donacije koje obezbeđuju prikupljaju na dobrotvornim večerama, ali i uz pomoć društveno - odgovornih kompanija.

Tako će u petak uveče u organizaciji rotarijanaca iz gradova južne Srbije u Nišu biti  održan koncert Lene Kovačaević u okviru akcije za nabavku mobilnog inkubatora, koji će donirati Kliničkom centru.
 

Prema najavama Rotarijanaca, inkubator će koristiti za bebe koje moraju biti prevežene iz gradova na jugu Srbije do Kliničkog centra u Nišu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: