Nazad

OSLIKAVANJE STAKLA: Novo lice svakodnevnih predmeta

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 03.01.2018 - 10:37

Slađana Nedeljković, slikarka i pesnikinja iz Vranja, od nedavno je pored tradicionalnih tehnika slikanja, počela da praktikuje još jednu, a to je slikanje na staklu.

Slađana Nedeljković. Foto: Lična arhiva

Ovaj način rada predstavlja novinu na ovim prostorima, a po priči Nedeljkovićeve, bio je pravi izazov za nju, kada je počela da radi.

- Slikanje na staklu je tehnika koja je dala vidljive i neočekivane rezultate  jer su na taj način obične čaše i flaše dobile jedan sasvim drugi lik i oblik.

Tako oslikani predmeti, pored toga što mogu da posluže kao ukrasi, takođe mogu da se koriste u svakodnevnoj upotrebi, jer se boje ne skidaju i potpuno su prirodne
- kaže Nedeljkovićeva.

Ona dodaje da su svi tako oslikani predmeti praktično unikati.

Oslikavanje na staklu Slađana Nedeljković radi u saradnji sa Udruženjem osoba obolelih od multiple skleroze.

- Udruženje ima art radionicu, a pre slikanja na staklu radili smo oslikavanje tkanina.

Tako su nastale torbe, kecelje i ešarpe sa šaljivim natpisima, koje su takođe mogle da se koriste u svakodnevnoj upotrebi.

Odlučili smo da te radove izložimo u prostorijama Turističke organizacije Vranje u pešačkoj zoni, kako bi građani mogli da ih vide i kupe
- navodi Nedeljkovićeva.

 


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: