Nazad

Osmaci završili polaganje male mature

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 16.06.2017 - 12:04

Osmaci u Vranju su u petak u okviru poslednjeg dana završnog ispita u 11 časova završili polaganje kombinovanog testa sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.

Preliminarni rezultati u nedelju. Foto: Thinkstock

Završni ispit, mala matura, trajao je tri dana. Prvog dana učenici su polagali test iz srpskog ili maternjeg jezika, a četvrtak  test iz matematike.
 
Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a uspeh u školi se boduje sa maksimalnih 70 poena.
 

Broju poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu, dodaju se bodovi sa međunarodnih i republičkih takmičenja.

Na osnovu ukupnog broja bodova učenici se opredeljuju za željene škole.
 
Prema rečima Jovice Stevanovića, savetnika vranjskog odeljenja Ministarstva prosvete, u Vranju završni ispit je polagalo 859 učenika, a u Pčinjskom okrugu ukupno 2.038.

Oni u Vranju na raspolaganju imaju šest srednjih škola, plus po jednu muzičku i specijalnu školu.

Na nivou Pčinjskog okruga ima ukupno 17 srednjih škola.

Preliminarne rezultate završnog ispita škole će objaviti 18. juna, nakon toga sledi period za žalbe učenika, tako da će konačni rezultati biti objavljeni 23. juna.

Po objavljivanju konačnih rezultata sledi predaja liste želja, a raspored učenika po školama biće objavljen 3. jula, dok je 4. i 5. jula predviđeno da se obavi upis učenika u srednje škole.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: