Nazad

PETA ŠKOLA: Deca ne idu u školu, INSPEKCIJA ĆUTI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 30.10.2017 - 11:00

Desetak dece odeljenja „Prvi jedan“ OŠ „Svetozar Marković“ u Vranju, već nedelju dana ne ide u školu, jer su njihovi roditelji nezadovoljni time što je škola odlučila da promeni učiteljicu koja će voditi ovaj razred.

Burno u Petoj školi. Foto: OK Radio

Nakon saopštavanja informacije da će učiteljica Marija Kostić biti zamenjena  drugom učiteljicom samo mesec dana nakon početka školske godine većina dece nije prošle nedelje išla u školu.

Prema priči jednog od roditelja, neki od njih su popustili pod pritiscima i u ponedeljak decu ipak odveli u školu.

- Nama je izuzetno žao što naša deca ne idu u školu, ali nećemo popustiti pred pritiscima i ucenama.

Iza svega stoji politika i pokušaj da se zameni učiteljica Kostić po svaku cenu i to prvo jednom učiteljicom, pa kada je inspekcija poništila takvo rešenje, onda su doveli drugu učiteljicu.

Mi nemamo ništa protiv tih učiteljica, samo hoćemo da našu decu vodi učiteljica za koju smo se opredelili pre početka školske godine 
- ukazuje ova majka.

Prosvetna inspekcija u ponedeljak nije mogla da saopšti nikakve detalje u vezi ovog slučaja.

Tako na slučaj „Učiteljica“ u Petoj školi još uvek nije stavljena tačka, iako se činilo da je prosvetna inspekcija to učinila kod prve promene učiteljice Kostić.

Tada je donela rešenje kojim je poništena odluka škole o raspisivanju konkursa za prijem na radno mesto koje je već popunila na određeno vreme učiteljica Marija Kostić.

Prvo je škola donela odluku da zameni učiteljicu Kostić nekom drugom učiteljicom, koja bi takođe bila na određeno vreme.

Samo nekoliko dana posle osporavanja te odluke, dolazi treća učiteljica, koja je proglašena tehnološkim viškom u školi u Tibuždu.

Roditelji su kako kažu šokirani onim što se dešava u Petoj školi nakon početka školske godine.


Kako sada stvari stoje sva je prilika da će se ovaj rijaliti nastaviti i da je inspekcija ipak stavila tri tačke na njega, barem za sada.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: