Nazad

POLICIJA: Zamena dozvola i vikendom (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 26.05.2017 - 09:26

Zbog povećanog broja zahteva za zamenu vozačkih dozvola u Policijskoj upravi Vranje je produženo radno vreme, pa osim radnim danima od 7:30 do 20 časova radi se subotom i nedeljom od 7:30 do 15:30 časova.

Gužva u PU Vranje FOTO S. Tasić/OK Radio

Krajnji rok za zamenu papirnih vozačkih dozvola  je 10. jun, a ispred kancelarije u PU Vranje u kojoj se predaju zahtevi za zamenu dozvola, nema većih gužvi i čeka se najviše 15 minuta.

Danijela Tomić, stručni saradnik PU Vranje u Odseku za vozačke dozvole, kaže da proces zamene starih vozačkih dozvola teče bez problema i bez većih gužvi.

- Kako ne bi došli u situaciju da se stvore gužve i kako bi svim građanima bilo omogućeno da predaju zahteve,  radi preventive uveli smo radno vreme i vikendom, čak i nedeljom.  

U suštini svi građani dolaze na red, niko ne ostaje da ne preda zahtev u toku dana, mi radimo u dve smene.

Primimo u proseku 150 zahteva dnevno, imamo četiri izvršilaca na tim poslovima, tako da za sada sve protiče u najboljem redu, nema nikakvih zamerki
- navodi Tomićeva.

Nakon predaje zahteva za zamenu dozvole, dobija se potvrda sa kojom može da se vozilom upravlja na teritoriji Srbije. Potvrda nije važeća u inostranstvu.

- Postoje tri takse koje bi trebalo platiti prilikom zamene dozvola i sa provizijama one iznose sve zajedno oko 1.730 dinara.

Sa dokazima o uplati, uz važeću ličnu kartu i papirnu dozvolu, obrada zahteva se završava za 10 do 15 minuta, a nekada i brže.

Lica koja su starija od 66 godina, trebalo bi da donesu i lekarsko uverenje
- pojašnjava Tomićeva.

Važnost nove dozvole je 10 godina, a za lica starija od 66 godina u zavisnosti od lekarskog mišljenja.

Ukoliko neko ne preda zahtev za vozačku dozvolu do 10. juna, nema pravo upravljanja vozilom, a ostaje mu mogućnost da to učini i posle tog perioda.

 


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: