Nazad

Poljanica: Sumnjivi HUMANITARCI u akciji (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 08.11.2017 - 09:50

Vranje - U nedelju u prepodnevnim satima, dvojica mladića su u predelu Poljanice prikupljali novac za navodnu humanitarnu pomoć, a meštani opravdano sumnjaju da se radi o prevari.

Fotografija sa lica mesta FOTO: N. Cvetković/OK Radio

Prema tvrdnjama Poljančana, dvojica mladića su se predstavljali kao aktivisti iz Šapca, koji prikupljaju humanitarnu pomoć za lečenje dve bolesne devojčice.

Kako sakupljanje novca u humanitarne svrhe po principu “od vrata do vrata” nije uobičajen način na koji se takve akcije izvode, neki od meštana su posumnjali da se radi o nečasnoj raboti.

Međutim, bilo je i onih koji su bez pogovora davali novac, kaže Novica Cvetković, redovan čitalac OK Portala i dobar poznavalac tamošnjih prilika.

- Poljančani su sažaljivi ljudi, pa su mnogi davali novac bez ikakve provere nepoznatim ljudima, neko 200, neko i 500 dinara.

Ali je u startu sumnjivo da se neko iz Šapca pojavi ovde kod nas i traži novac za humanitarnu akciju
– kaže Cvetković i dodaje da je dvojac obišao gotovo celo područje Poljanice.

Prema njegovim rečima, sličan slučaj se dogodio i prošle godine, kada su neki od meštana davali i priloge u evrima.

Redakcija OK Radija je kontaktirala Policijsku upravu u Vranju, gde nam je odgovoreno da slučaj nije prijavljen policiji, ali da postoji osnova za sumnju da se radi o prevari.

- Policija će izvršiti provere i preduzeti mere u rasvetljavanju činjenica – rekli su iz vranjske policije.
 

    

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: