Nazad

PORESKA OFANZIVA: Grad kreće u popis objekata

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 18.09.2017 - 10:38

Gradska vlast je donela program mera za povećanje poreskih prihoda koji uključuje popis svih objekata u Vranju, kako bi se kompletirao spisak poreskih obveznika.

Stanković i Antić FOTO OK Radio

Sa ovim programom, Grad će konkurisati kod Ministarstva finansija.

- Ukoliko ne prođemo kod ministarstva, predvidećemo sredstva rebalansom budžeta, jer moramo da podignemo fiskalnu svest i disciplinu na znatno viši nivo.

To je samo početak i ja se nadam da ćemo do kraja mandata ovim programom uspeti da pokrijemo budžetski deficit od 400 do 450 miliona dinara.

Možda to zvuči ambiciozno, ali Vranje nije baš siromašan grad; para ima ali nam treba domaćinsko poslovanje
– kaže zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić.

Ekipe su već na terenu i popisuju objekte u ulici Partizanski put gde, prema rečima gradskog većnika za finansije Ivana Stankovića, postoji veliki broj lokala koji nisu prijavljeni kao poslovni, već kao stambeni prostor.

Kako kaže većnik, to je samo jedan od propusta Lokalne poreske administracije koji će morati da bude ispravljen u cilju povećanja budžetskih prihoda Grada.

U poslednjih godinu i po dana, u evidenciju Lokalne poreske administracije je uvedeno više od 1.000 novih poreskih obveznika.

- To pokazuje koliko je poreskih prihoda propušteno u prethodnom periodu.

I sama organizacija rada u Lokalnoj poreskoj administraciji je bila takva da nije mogla definisati odgovornost radnika, te smo uveli novinu, po kojoj svaki zaposleni dobija svoj reon i da ne sme biti nenaplaćenih prihoda.

Zbog neažurnosti administracije, procena je da je Grad izgubio između dva i tri miliona evra prihoda koje neće moći da naplati
– objašnjava Stanković.

Procena je da jedna četvrtina stanovnika Vranja ne plaća porez na imovinu, jer nisu ušli u evidenciju poreskih obveznika.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: