Nazad

Preševo: Neizvestan datum PONAVLJANJA IZBORA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 17.01.2018 - 12:05

Vranje - Još uvek se ne zna datum ponavljanja lokalnih izbora na spornim izbornim mestima u opštini Preševo. Neizvestan i ulazak Srpske liste u lokalni parlament.

Ponovljeno glasanje najranije 28. januara FOTO: D. Ristić/OK Radio

Opštinska izborna komisija (OIK) u Preševu čeka odgovor Upravnog suda na prigovore političkih partija na rešenje komisije o ponavljanju izbora.

Predsednik OIK-a, Zećiri Niftari kaže za OK Radio da je Upravnom sudu dodatna dokumentacija sa izbora 24. decembra poslata u sredu, tako da se odgovor ne očekuje pre kraja sedmice.

To dalje znači da ponavljanje izbora neće moći da bude održano 21. januara, kako se u nekim medijima nagađalo.

- Odgovor očekujemo u četvrtak ili petak i od toga zavisi zakazivanje ponovljenih izbora, što znači da bi glasanje moglo biti sprovedeno najranije 28. januara – kaže Niftari.

Upravni sud je prošle nedelje poništio rešenje OIK-a o ponavljanju glasanja zbog nepravilnosti na pet biračkih mesta i naložio ponavljanje procedure, nakon što su se partije učesnice izbora žalile na to rešenje.

Prema još uvek preliminarnim rezultatima održanih izbora, Srpska lista „Aleksandar Vučić – za Srbiju jedinstveno“ osvojila je 920 glasova ili 4,97 odsto, što je nedovoljno za ulazak u lokalni parlament.

Prema rečima Niftarija, njihova šansa za prelazak cenzusa leži u mogućoj manjoj izlaznosti na ponovljenom glasanju na biračkim mestima gde nema birača srpske nacionalnosti.

Preliminarni rezultati za sada govore da je najveći broj glasova osvojila lista Alternativa za promene - Sćiprim Arifi sa 36,2 odsto glasova.

Izborna lista Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa osvojila je 29,9 odsto, lista Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani 12,3 odsto, dok je lista Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu osvojila 9,3 odsto glasova izašlih birača.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: